ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-04-2016, ora 09:15

Sedinta CL Iasi: Noi proiecte aprobate

Articol de Cristian Amariei
Vineri, 29 aprilie, consilierii locali s-au intrunit in penultima sedinta ordinara din acest mandat. Pe ordinea de zi au figurat 42 de proiecte, 3 dintre acestea fiind retrase de pe ordinea de zi, iar restul de 39 primind avizul favorabil al alesilor locali. Printre proiectele aprobate s-a numarat incheierea unui act aditional intre municipalitate si Veolia.

„Prin acest proiect de Hotarare am actualizat o clauza care e prevazuta chiar de la incheierea contractului, clauza care spune ca operatorul trebuie sa ne returneze toate sumele pe care Municipiul Iasi le aduce in finantarea de proiecte cu finantare nerambursabila. In implementarea fondurilor europene, pana la sfarsitul anului 2015, au fost receptionate 106 milioane lei, din care contributia Municipiului Iasi a fost 663.700 lei. Aceasta suma va fi rambursata de catre Veolia, printr-o redeventa suplimentara, urmand a intra din nou in bugetul local”, a afirmat primarul interimar Mihai Chirica.

Un alt proiect de hotarare aprobat a fost cel privind transmiterea fara plata a sediului in care se afla Federatia Comunitatilor Evreiesti (FCE) din Iasi. Astfel, cladirea din strada Elena Doamna va putea fi utilizata de FCE fara ca aceasta federatie sa mai ceara avizul anual, asa cum se intampla pana acum. „Acest parteneriat nu se opreste aici. Ulterior, vom propune ca un intr-un imobil situat in soseaua Pacurari sa functioneze un muzeu al comunitatii evreiesti, dar si un muzeu al Holocaustului”, a mai anuntat Mihai Chirica. Totodata, doua piete publice din Iasi au primit denumiri menite a rememora Pogromul evreilor din iunie 1941. Intersectia de la Rapa Galbena va purta denumirea de „Piata Evreilor martiri ai Pogromului din iunie 1941”, iar intersectia urmatoare, dintre strada Arcu si strada Garii, la propunerea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”, „Piata Drepti intre Popoare”.

Alte proiecte

Consilierii au mai aprobat infiintarea unui Centru de creatie educatie permanenta non-formala si dezvoltare personala, in parteneriat cu Asociatia Art Civica, in urma modernizarii punctului termic PT 1 Canta, precum si un proiect privind repartizarea sumei de 474.000 lei din excedentul Municipiului Iasi pe anul 2015, pentru modernizarea compartimentului central de sterilizare de la Spitalul Clinic de Recuperare.

In aceeasi sedinta a fost dezbatut bilantul contabil pe anul 2015 al RATP. Conform datelor din referatul de specialitate, toate actiunile intreprinse in cadrul regiei de transport in comun au dus la obtinerea unui profit brut de circa 6,5 milioane de lei. Alte doua proiecte care au fost aprobate au fost propunerile de atribuire de denumiri pentru doua noi strazi din Iasi. Este vorba despre aleea Slt. Bogdan-Valerian Hancu, cu delimitare intre strada Cicoarei si strada Poienilor, si despre strada Dr. Alexandrina Miron Tanasescu, cu delimitare din strada Aurel Vlaicu pana la limita de proprietate. De asemenea, consilierii locali au constatat incetarea de drept a mandatului Gabrielei Antipa si vacantarea acestuia in cadrul Consiliului Local. Aceasta si-a dat demisia din functia amintita pe 30 martie.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii