A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715770870.4567.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scrisoare deschisa pentru Simona Gherghe si Daniel Buzdugan, semnata de primarul Nichita
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-05-2014, ora 16:47

Scrisoare deschisa pentru Simona Gherghe si Daniel Buzdugan, semnata de primarul Nichita

Articol de Alexandra Stefanescu

Municipalitatea ieseana a lansat joi, 22 mai, o scrisoare deschisa adresata Simonei Gherghe si lui Daniel Buzdugan, jurnalistii de origine ieseana care au protestat public in ultimele zile fata de tentativa de teiere a teilor din Copou.

Stimata Doamna Simona Gherghe, Stimate Domnule Daniel Buzdugan,

Va trimit aceasta scrisoare deschisa, desi ne cunoastem personal de pe vremea cand lucrati in mass-media din Iasi. Drumurile noastre s-au intersectat de multe ori, atat in Capitala Moldovei, cat si in Bucuresti.

Cred ca am lasat de fiecare data impresia unui om deschis, care poate fi apelat fara probleme de catre Dumneavoastra. De altfel, aveti numarul meu de telefon.

Cu atat mai surprinzator a fost pentru mine sa aflu, din presa, despre unele acuzatii la adresa Orasului si comunitatii in care v-ati format ca profesionisti. Inteleg ca este campanie electorala si unele subiecte sunt preluate atat de canale media, cat si de formatori de opinie si partide politice, cu un interes vadit. Dar nu pot sa fiu de acord cu minciunile spuse pe seama celui mai frumos oras din Romania.

Draga Simona,

Draga Daniel,

Daca ati aflat din unele informari ale presei sau din mediul online ca „s-au taiat teii” din Iasi, sa stiti ca ati cazut in capcana unor interese politice. Noi, la Iasi, plantam in fiecare an sute de arbori, si nu doar tei. Plantam chiar daca este sau nu campanie electorala. De exemplu, in anul 2013 s-au plantat in Iasi 6.193 arbori, iar in prima parte a anului 2014 s-au plantat 4.156 arbori.

In fiecare primavara, Iasul se transforma in Orasul Lalelelor, prin miile de flori care ne infrumuseteaza orasul. Apoi, noi, aici la Iasi, ne bucuram de mirosul salcamilor in floare. Stiati ca avem in oras mii de salcami, de care avem grija in fiecare an? Urmeaza apoi mirosul florilor de tei. Din pacate, am aflat ca, daca traiesti doar in mediul virtual, atunci crezi ca au disparut teii din Iasi! Sau auzi la televizor ca am asfaltat raul Bahlui ...

Insa, dupa o scurta plimbare in centrul orasului, in Copou, Tatarasi sau parcul Voievozilor, afli ca realitatea este cu totul alta. Spre stiinta, in toamna acestui an vor fi plantati inca 2.100 arbori.

Desigur, nu pretindem ca suntem perfecti. Orice institutie care administreaza un oras de talia Iasului poate sa comita greseli. Am spus-o si public, recent, atragand atentia celor responsabili din cadrul Primariei Municipiului Iasi. Accidente se pot intampla, atat de comunicare, cat si de gestionare a unor situatii. Dar de aici pana la a arunca cu noroi asupra orasului care castiga regulat competitiile nationale si internationale pe tema spatiilor verzi, este cale lunga ...

Mai este un aspect de care, din pacate, nu tineti cont. Iasul este inscris in ambitioasa cursa pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021. Iesenii, din municipiu, din Moldova, din Romania si din diaspora, au inteles importanta demersului nostru si au venit alaturi de comunitatea locala. Cu atat mai mult este regretabil ca alti ieseni sa preia zvonuri politice si sa se intoarca impotriva orasului lor.

Draga Simona,

Draga Daniel,

Va astept la Iasi cu aceeasi caldura ca de fiecare data. Va invit la o plimbare in tihna, in Parcul Expozitiei, in Parcul Copou sau in Gradina Botanica, prin muzeele si lacasurile de cult de care noi, aici, avem grija in fiecare zi. Poate si la Palas, un proiect realizat in parteneriat cu municipalitatea ieseana, de care am vazut ca sunteti foarte mandri. Sau, de ce nu, la umbra Plopilor fara Sot, monument al naturii, pentru care facem eforturi, alaturi de specialistii mediului academic, sa le prelungim durata de viata.

In speranta ca acest demers al meu este primit cu aceeasi buna-credinta cu care accept opiniile voastre,

Gheorghe Nichita,

Primarul Municipiului Iasi”, se arata in scrisoarea trimisa de municipalitate.

Foto: jurnalvirtual.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii