ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
25-04-2012, ora 06:29

Scortisoara, prietena regimurilor

Articol de Madalina Irimia

Varietati diferite de Cinnamomum sunt cultivate in Sri Lanka, China, Malaezia etc. Arborele de scortisoara, de talie medie, care face parte din acest gen, are in scoarta lui o aroma dulce si placuta.

Scortisoara este un condiment folosit din cele mai vechi timpuri. Tratate chineze vorbesc despre anul 2800 i.Hr. S-a remarcat foarte rapid, datorita virtutilor sale. Este respectata pentru ca amelioreaza digestiile dificile si limiteaza flatulatiile. De asemenea, are o reputatie tonica si antigripala.

Un studiu intreprins pe persoane diabetice tocmai a dovedit ca scortisoara macinata, consumata timp de 40 de zile, stabilizeaza nivelul glicemiei si reduce colesterolul, potrivit Femmes d'aujourd'hui

In bucatarie, este utilizata inca din perioada medievala. Sub forma de baton sau pudra, indulceste prajiturile, compoturile, tajinele (mancaruri traditionale marocane) si alte deserturi. In Franta ca si in tarile nordice, se poate adauga in vinul fiert, folosit impotriva inghetului si in compozitia curry.

O picatura de ulei esential (maximum) introdusa in filtrul de cafea permite obtinerea unei bauturi originale, benefica sanatatii (se pune 1/2 lingurita pentru 4 persoane).

In Europa Centrala, Italia, Spania, Canada, scortisoara asezoneaza supele, fripturile, sosul de tomate, legumele. Iar in Africa de Nord, se regaseste in cuscus, tajine, dar si in deserturi.

Sursa: ziare.com

Foto: sanatate.acasa.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii