ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-04-2012, ora 17:38

„Scoala Altfel” la Politia de Frontiera Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In cursul acestei saptamani peste 350 de elevi au desfasurat activitati in cadrul saptamanii „Scoala altfel” la sediile structurilor subordonate Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

In cadrul programului intitulat „ Scoala Altfel”, care se desfasoara la nivelul tuturor scolilor din Romania si la care participa si Ministerul Administratiei si Internelor, ITPF Iasi precum si sectoarele subordonate au fost vizitate in perioada 2-6 aprilie de peste 350 de elevi din cadrul mai multor scoli de pe raza judetelor Galati, Vaslui, Iasi si Botosani.

Reprezentantii politiei de frontiera participanti la activitati le-au explicat elevilor activitatile specifice ce se desfasoara intr-un punct de trecere a frontierei, principalele atributii ale politistilor de frontiera, le-au prezentat tehnica din dotare, cu precadere mijloacele de transport, o autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii.

De asemenea, elevii au participat la exercitii demonstrative efectuate cu cainii din dotarea de serviciu. Copiii au fost impresionati de performantele cainilor de serviciu, care in decurs de cateva minute au descoperit "drogurile" ascunse in mijloace de transport si au rasplatit eforturile acestora cu aplauze furtunoase.

Totodata elevii au fost informati cu privire la activitatea politiei de frontiera pentru prevenirea si combaterea migratiei ilegale si infractionalitatii transfrontaliere.

Printre structurile vizitate se numara sediul SPF Oancea, SPF Berzeni, PTF Albita, SPF Raducaneni, PTF Sculeni si SPF Stinca.

La finalul vizitelor, elevii au promis politistilor de frontiera ca la viitoarea activitate „Scoala altfel”, vor reveni in numar mult mai mare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii