ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-10-2015, ora 07:55

Sarbatorile Iasului – orasul pregatit pentru sosirea pelerinilor

Articol de Cristian Amariei
Municipalitatea ieseana a prezentat alaturi de reprezentanti ai politiei, jandarmeriei si inspectoratului pentru situatii de urgenta, planul de masuri pentru pastrarea ordinii publice pe parcursul Sarbatorilor Iasului. Vor fi mobilizate patrulele politiei locale si a politiei nationale pentru preintampinarea infractiunilor atat in zona centrala cat si in cartiere, iar pentru interventii de urgenta vor fi pregatite echipajele SMURD si cele de pomperi.

Pentru indrumarea pelerinilor, vor fi infiintate, din 10 octombrie, trei puncte de informare, destinate vizitatorilor Iasului. Acestea vor fi situate pe pietonalul Stefan cel Mare, in zona Palas si in zona Garii, aici fiind disponibile informatii cu privire la evenimentele programate, accesul la punctele de interes, dar vor putea fi semnalate si situatiile care necesita prezenta fortelor de ordine.

De asemenea, in perioada sarbatorilor vor fi suplimentate echipele de politisti rutieri pentru fluidizarea traficului si evitarea blocajelor. Sambata 10 octombrie este asteptata sosirea a 150 de autocare cu aproximativ 7000 de pelerini, ceea ce va impune blocarea circulatiei pe Splai Bahlui mal stang pentru a permite accesul pelerinilor catre Catedrala Mitropolitana.

„Tratam Sarbatorile cu maxima responsabilitate, dorim sa fie un eveniment linistit. Facem un apelm catre cetatenii municipiului sa aiba ingaduinta pentru pelerini, sa-i dirijeze spre locurile unde doresc sa ajunga, sa-i gazduiasca daca au posibilitatea. Speram sa fie un eveniment de succes in care manifestarile sa se desfasoare normal”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atributii de primar.

Pe de alta parte, edilul a anuntat si vedetele ce vor concerta in spectacolul aniversar de pe 15 octombrie. „Pana in momentul de fata avem cunoscute trei nume, dintre cantaretii romani Smiley si Delia, iar dintre cantaretii de rezonanta internationala James Arthur. Este important ca vrem sa punctam prin acest concert si depunerea candidaturii Iasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii”, a completat seful municipalitatii.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii