A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715778460.4082.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sarbatoare Floriilor in siguranta! Peste 200 de politistii vor asigura ordinea pe strazile din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-04-2015, ora 10:48

Sarbatoare Floriilor in siguranta! Peste 200 de politistii vor asigura ordinea pe strazile din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Peste 200 de politisti ieseni se vor afla in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea producerii oricaror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Pasti de cult Catolic si a Floriilor de cult Ortodox.

Seful IPJ Iasi a dispus ca cei peste de politisti care vor actiona suplimentar fata de cei care se afla in dispozitivul curent de ordine si siguranta publica, sa aiba ca prioritate prevenirea si descurajarea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si sa intervina rapid atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 140 de politisti de la ordine publica, 34 de la structurile de politie rutiera, 11 politisti de investigatii criminale si 17 politisti de la alte structuri si rezerve de interventie, se vor afla in strada, in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, precum si in proximitatea lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestor sarbatori.

Pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice se va organiza zilnic, patrule de siguranta publica pedestre si auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine si siguranta publica, in zona lacasurilor de cult catolic, precum si in zona lacasurilor de cult ortodox.

Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

Pe drumurile publice, in zona lacaselor de cult religios, politistii de la rutiera vor actiona pentru mentinerea fluentei si prevenirea producerii unor evenimente grave, in general a celor generate de excesul de viteza, fiind amplasate, in acest sens, in trafic aparate radar.

Politistii de la transporturi vor asigura patrularea in trenurile de calatori precum si in statiile de cale ferata din judetul Iasi.

De asemenea, in aceasta perioada, politistii de la transporturi vor patrula in aerogara internationala din Iasi.

PENTRU A AVEA O SARBATOARE A FLORIILOR LINISTITA, POLITISTII IESENI VA RECOMANDA:

- Adoptati un comportament preventiv, pentru a nu deveni tinta hotilor de buzunare!

- In zonele aglomerate din piete, bazare, gari, autogari, magazine, lacase de cult, manifestati atentie sporita asupra banilor sau altor obiecte personale!

- Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale vestimentatiei, in sacosa sau la vedere, ci in posete, borsete sau in buzunarele interioare ale vestimentatiei!

- Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!

- In aglomeratie, daca va simtiti bruscati cu intentie, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment si priviti cu atentie persoanele din jurul dumneavoastra!

- Cand va deplasati dupa lasarea intunericului, evitati pe cat posibil locurile izolate sau neiluminate si purtarea bijuteriilor la vedere!

- Daca sunteti victima unei infractiuni, daca ati asistat sau aveti cunostinta despre savarsirea unei fapte antisociale adresati-va celei mai apropiate unitati de politie.

Recomandari pentru circulatia cu autoturismul pe drumurile publice

- Daca va deplasati cu autoturismul in alte localitati decat cea de domiciliu, pentru a petrece Sarbatoarea Floriilor, politistii recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

- Politistii rutieri atrag atentia asupra necesitatii respectarii regimului legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

- Circulati cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

- Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Foto: mondonews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  23.06.2017 05:46

wh0cd496482 advair diskus pharmacy provera medicine buy cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii