A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714006228.3145.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Saptamana Europeana a Mobilitatii este marcata la Iasi prin campania „TrafficSnake Game”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-09-2014, ora 08:00

Saptamana Europeana a Mobilitatii este marcata la Iasi prin campania „TrafficSnake Game”

Articol de Ana-Maria Onofrei

Pentru a marca Saptamana Mobilitatii in anul 2014, Primaria Municipiului Iasi s-a alaturat campaniei europene „Traffic Snake Game”, in parteneriat cu Asociatia „Orase Energie Romania” (OER). Este pentru prima oara cand se organizeaza aceasta campanie la nivel national, in paralel cu organizarea de campanii similare in alte 17 tari europene.

Campania „TrafficSnake Game” va purta in Romania, denumirea „Oscar, sarpele hoinar” si va debuta in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii. Jocul se va desfaşura in perioada 22 septembrie - 3 octombrie 2014, in 13 orase din Romania: Aiud, Alba Iulia, Bistrita, Brasov, Fagaras, Focsani, Giurgiu, Mizil, Moinesti, Odorheiu Secuiesc, Ramnicu Valcea si Sacele.

La nivel local, Primaria Municipiului Iasi, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, a selectat sa participe patru scoli pilot: Scoala primara „Mihail Kogalniceanu” (structura a Colegiului National „Mihai Eminescu”), Scoala primara „Gheorghe Asachi” (structura a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”), Scoala primara „Carol I” (structura a Colegiului National „Costache Negruzzi”), Scoala primara „Vasile Conta” (structura a Scolii gimnaziale „Vasile Conta”), cu un total de 256 elevi si 8 cadre didactice.

„TrafficSnake Game” (TSG) este o campanie creata pentru a incuraja mersul la scoala, pe jos si cu bicicleta, avand drept principal grup tinta elevii si parintii acestora. Campania consta intr-un joc distractiv si usor de pus in aplicare. Pe langa jocul efectiv, fiecare scoala participanta este incurajata sa organizeze actiuni conexe si sa familiarizeze elevii cu concepte precum transport sustenabil si mobilitate, mediu inconjurator si sanatate.

„TrafficSnake Game” a inceput ca un mic proiect in Flandra (Belgia), devenind in decursul anilor, o campanie la nivel european. Practica a demonstrat ca aceasta campanie contribuie semnificativ la cresterea utilizarii modurilor de transport durabil si la reducerea emisiilor de CO2.

Reteaua TrafficSnake Game a fost creata pentru a raspandi şi replica acest exemplu in Europa, 18 tari fiind implicate in momentul de fata in aceasta initiativa. Proiectul european TrafficSnake Game Network, implementat in Romania de Asociatia OER, este co-finantat in perioada 2014-2016, prin programul Intelligent Energy Europe al Uniunii Europene.

Foto: eva.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii