ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-02-2015, ora 09:37

Santierul Dalkia – Baza 3: Se scoate sina veche

Articol de Madalina Irimia
Constructorul a demarat in forta lucrarile de reabilitare a liniilor de tramvai pe sectorul Dalkia – Baza 3, in fapt ultima portiune a proiectului Iorga – Doi Baieti la care nu fusesera incepute amenajarile. Ca urmare a intreruperii circulatiei din zona, RATP a stabilit noi trasee ale mijloacelor de transport in comun.

Inlocuirea liniilor

Vremea favorabila a permis reluarea lucrarilor de modernizare a liniilor de tramvai pe proiectul european Iorga – Doi Baieti. Deja lucratorii au trecut la taierea sinelor vechi, acestea fiind evacuate din zona cu ajutorul mai multor macarale. Se lucreaza sustinut, santierul desfasurandu-se acum pe sectorul cuprins intre Dalkia si rondul de la Baza 3. „Vrem sa acceleram ritmul de lucru pe toate santierele si sa profitam de conditiile meteo. in acelasi timp, reluarea lucrarilor nu este posibila fara modificarea unor trasee”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Finalizare in 2015

Proiectul „Modernizarea retelei de linii de tramvai in polul de crestere” va fi finalizat in acest an. Dintre beneficiile reale pe care le va aduce aceasta modernizare, se remarca reducerea timpului de calatorie datorita cresterii vitezei de circulatie de la 25 km/h la 35 km/h pe noua infrastructura, imbunatatirea conditiilor de siguranta pentru calatori prin construirea de 10 peroane noi, montarea a 10 copertine pentru statiile de tramvai, montarea de banda de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilitati, imbunatatirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului si vibratiilor.

Harta traseelor de tramvai

Lucrarile de modernizare intreprinse intre Dalkia si Baza 3 au adus o serie de modificari in structura traseelor de transport public din municipiul Iasi. Astfel, tramvaiul 1 va circula pe traseul Copou – Tg. Cucu – Podu Ros – Baumax – Tudor Vladimirescu – Tg. Cucu – Copou, iar mijloacele de transport de pe traseul 8 vor fi directionate pe traseul Copou – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baumax – Podu Ros – Tg. Cucu – Copou. Traseul 6 devine inelar, avand parcursul prin statiile aflate in zonele Dacia – Gara – Billa – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baumax – Podu Ros – Podu de Piatra – Dacia. Totodata, se infiinteaza linia 6B, pe traseul Dacia – Podu de Piatra – Podu Ros – Baumax – Tudor Vladimirescu – Tg. Cucu – Billa – Gara – Dacia. Tramvaiul 7 va reveni pe traseul Canta – Gara – Tg. Cucu, iar traseul 5 se suspenda. Tot ca noutate, cursa speciala de autobuz tutora – Baza 3 s-a prelungit pana la Baumax. Calatorii care utilizeaza mijloacele de transport de pe traseul 5 vor folosi tramvaiele care circula pe traseele 6 si 6b, iar abonamentele raman valabile pe vechile itinerarii pana la expirarea lor.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Tag-uri: iasi, santier, dalkia, baza 3
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  20.06.2017 06:50

wh0cd1522408 Zovirax paxil

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii