ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-02-2015, ora 08:21

Sanctiuni, dupa acuzatiile de coruptie. Cei trei profesori de la UMF Iasi care au fost arestati, suspendati din functie

Articol de Cristian Amariei
Cei trei profesori universitari arestati pentru 30 de zile pentru coruptie isi vor pierde si locul la catedra. De asemenea, cei 20 de studenti care au oferit bani pentru promovarea examenelor risca sa fie exmatriculati. Sunt masurile pe care conducerea UMF Iasi le-a anuntat, dupa scandalul izbucnit vineri, cand sotii Carmen si Gheorghe Dorobat, dar si conferentiarul Dumitru Paduraru au ajuns dupa gratii.

Conducerea UMF Iasi a luat masuri in cazul sotilor Carmen Dorobat si Gheorghe Dorobat, profesori universitari respectati, dar si al conferentiarului Dumitru Paduraru, toti trei arestati pentru 30 zile. in cazul profesorilor Dorobat, acuzatia este de luare de mita, dupa ce anchetatorii au gasit in 20 de carnete de student cate 100 de euro, bani oferiti pentru promovarea examenelor. Mult mai grave sunt acuzatiile care i se aduc conferentiarului Dumitru Paduraru - santaj si tentativa de viol. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile dupa ce o studenta l-a reclamat ca i-a cerut favoruri sexuale pentru a promova examenele la anatomie.

"Universitatea regreta acest fapt si nu poate sub niciun motiv sa treaca cu vederea o abatere grava. Pana cand se termina ancheta judiciara, cadrele didactice sunt suspendate din orice functie sau activitate," a declarat Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara Iasi: "Sunt niste cazuri foarte grave. Daca aceste lucruri constatate sunt cert adevarate, atunci e foarte grav."

"Masurile vor fi decise de comisia de etica. De spus, nu mai e nimic de spus.- Are imaginea universitatii de suferit din cauza acestor scandaluri? - Da, dar e mult mai mult decat atat. Deci nu e nimic de comentat. Nu e un moment placut pentru nimeni," considera Dragos Pieptu, prorectorul Univesitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Studentii marturisesc ca plata unor examene era o practica binecunoscuta in mediul universitar:

"Da, am auzit care accepta, dar doar de la studentii straini pentru ca, oricum, nu au alta sansa sa treaca cei care nu invata."

"Studentii care la medicina incearca sa cumpere un examen fara sa invete risca exmatricularea pentru ca medicina este o profesie care cere cunostinte solide," a declarat Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Profesorii au fost inlocuiti deja de la catedra cu alte cadre didactice. Zilele acestea urmeaza sa se gaseasca un inlocuitor si la conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, acolo unde Carmen Dorobat este manager.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii