A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713941784.179.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

S-a lansat Initiativa Romania Liberala, filiala Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-11-2013, ora 15:20

S-a lansat Initiativa Romania Liberala, filiala Iasi

Articol de Madalina Irimia

Filiala Iasi a Initiativei Romania Liberala (IRL) s-a lansat, vineri, 15 noiembrie, la Iasi, in prezenta presedintelui Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a vicepresedintelui Consiliului Director, deputatul Diana Tusa si a presedintelui Partidului National Taranesc Crestin Democrat, Aurelian Pavelescu.

Iasiul nu putea sa lipseasca de pe harta celui mare mare ONG de dreapta din Romania care este Initiativa Romania Liberala”, a sustinut presedintele IRL, Vlad Moisescu, in discursul sau. El a explicat ca romanii de dreapta nu mai sunt reprezentati de actuala clasa politica. „Am constatat prapastia enorma care s-a cascat intre clasa politica si romanii de dreapta. Cine sunt romanii de dreapta? Oameni cu libera initiativa, antreprenori, cei care produc cea mai mare parte din PIB-ul Romaniei. Romanii de dreapta sunt acei romani care, in anii de criza, si-au mentinut afacerile pentru ca s-au adaptat, pentru ca si-au gasit noi piete. IRL ii invita acum pe acesti oameni sa schimbe idei, sa faca proiecte si programe”, a spus Vlad Moisescu. Presedintele Consiliului Director al IRL a explicat ca, avand nevoie de o expresie politica pentru proiectul civic inceput, a descoperit in PNTCD cea mai mare deschidere. „Acest partid a fost singurul care nu a facut compromisuri si nu s-a aliat niciodata cu stanga. IRL nu va deveni partid politic, dar o serie de membri ai Initiativei au fost cooptati in PNTCD, la Congresul Extraordinar din 2 noiembrie. IRL va fi acel motor care va oferi ideile de schimbare si de mai bine din aceasta tara. Vom incerca sa impunem aceste idei acolo unde le este locul: in Parlamentul Romaniei si in Guvernul Romaniei”, a conchis Moisescu.

La randul sau, vicepresedintele IRL, deputatul Diana Tusa, a aratat ca IRL si-a propus sa devina si a devenit „vocea acelor oameni cu initiativa, oameni care contribuie la acel PIB al tarii pe care clasa politica il imparte, nu confom nevoilor acestora, ci conform intereselor proprii”. Diana Tusa a aratat ca, in acest scop, au fost infiintate o serie de comisii de specialitate. „In aceste comisii de specialiate, totii oamenii care doresc sa se implice in destinul tarii au posibilitatea sa-si ofere experienta sa vina si sa recladeasca Romania, conform propriilor conceptii. Este clar ca un medic stie cel mai bine ce trebuie facut pentru sistemul de sanatate, la fel cum un economist va gasi cele mai bune solutii pentru mediul de afaceri sau un profesor va sti cel mai bine ce-i lipseste invatamantului romanesc”, a afirmat Diana Tusa. Vicepresedintele IRL a dat ca exemplu ultimele masuri fiscale luate de ministrul liberal al Finantelor, fara niciun fel de consultare cu mediul de afaceri, masuri care vor avea ca efect tocmai impovararea celor cu libera initiativa. „Toate aceste lucruri nu pot fi indreptate de oamenii politici cocotati in niste functii, ele trebuie indreptate de oamenii care lupta cu sistemul anchilozat si produc in fiecare zi plus-valoare”, a spus deputatul.

Inivitat la la evenimentul de lansare al filialei Iasi a IRL, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a aratat ca, dupa o lunga perioada de absenta, PNTCD are din nou forta sa revina pe scena politica cu un mesaj de schimbare a actualei clasei politice si pastrand principiile si valorile traditionale ale partidului.

Intalnirea cu echipa lui Vlad Moisescu, cu IRL, a fost salvatoare. Partidul s-a luptat intre viata si moarte timp de ani de zile. Aceasta confluenta va lansa si in perceptia oamenilor cel mai important proiect politic realizat cu instrumente civice, acest proiect de dezrobire a romanilor dintr-o clasa politica care a confiscat institutiile statului pentru propriile interese”, a spus Pavelescu.

Deputatul Dan Cristian Popescu, membru in Consiliul Consultativ al Initativei Romania Liberala, a vorbit despre un alt deziderat important: unificarea dreptei. „In Romania, dreapta trebuie sa fie unita, pentru ca altfel nu poate face fata masivei stangi socialiste. Romania are nevoie de un proiect de dreapta si de o directie clara”, a spus Dan Cristian Popescu. Vicepresedintele PNTCD, Maria Stavrositu, a subliniat in discursul sau importanta parteneriatului intre formatiunea crestin-democrata si IRL. „Suntem parteneri intr-un proiect foarte onest si frumos care, pentru mine, inseamna o datorie catre societate”, a spus liderul PNTCD.

Foto: ziuaveche.ro

     
Tag-uri: IRL, Iasi, lansare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii