ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-04-2012, ora 16:09

S-a deschis seria manifestarilor aniversare la USAMV Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Simpozionul international organizat de Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a deschis, astazi, 26 aprilie, seria evenimentelor aniversare dedicate implinirii a 100 de ani de invatamant superior agronomic in Moldova.

In cadrul festivitatii de deschidere a Simpozionului au fost acordate distinctii pentru „management performant in zootehnie si industrie alimentara” lui Adrian Porumboiu, Neculai Apostol, Culita Tarata, Grigore Horoi si Dumitru Pantazi.

Avem nevoie de specialisti din randul tinerilor pentru ca forta va veni de la agricultura. Lumea are si va avea nevoie de hrana si pentru aceasta avem nevoie de specialisti”, a spus Adrian Porumboiu.

Pentru „management performant in invatamantul superior agronomic” distinctia a fost inmanata lui Gerard Jitareanu, presedintele Senatului USAMV Iasi. De asemenea, au mai fost acordate distinctii pentru „management performant in agroturism si turism rural”, Mariei Stoian si pentru „sustinerea si promovarea zootehniei in societatea civila” , Petronelei Cotea Mihai.

Reamintim ca cea de a 55-a editie a Simpozionului stiintific international “Zootehnia moderna, factor al dezvoltarii durabile” se desfasoara in zilele de 26 - 27 aprilie si se bucura de prezenta a peste 200 de specialisti din Germania, Marea Britanie, Cipru, Turcia, Indonezia, Egipt, Macedonia, Iran, Portugalia, Lituania, Letonia, Austria, Serbia, Italia, Franta, Republica Moldova, Ungaria si Romania.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii