ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-07-2015, ora 08:14

Romanii stau la coada in vama pentru carburant mai ieftin din Republica Moldova

Articol de Cristian Amariei
Benzina mai ieftina de la vecini ii face pe romani sa stea la coada. La o luna de cand se poate trece Prutul doar cu buletinul, traficul in Vama Sculeni din Iasi aproape s-a dublat. Sute de oameni trec zilnic frontiera, majoritatea ca sa faca plinul la masina. si asta pentru ca in Republica Moldova un litru de combustibil este chiar si cu 2 lei mai ieftin decat acasa.

Soferii din estul tarii sunt gata sa stea la cozi la benzina ca pe vremuri. Merita, spun oamenii care trec granita, in Republica Moldova, ca sa cumpere carburant la pret mult mai mic decat acasa.

- Am venit sa fac si plinul, ca vreau sa plec la mare si, fiind aici la granita, e jumatate de pret.

- M-as fi asteptat la ceva masini, dar parca, totusi, sunt prea multe.

- De cand a dat voie cu buletinul, asa e.

„Pentru o masina cu rezervor de 50 de litri, un plin de benzina in Republica Moldova nu depaseste 200 de lei. Asta inseamna ca, la trei plinuri, unul este gratis”, relateaza Digi24.

Cifrele confirma apetitul romanilor pentru combustibilul moldovenesc. Traficul de masini prin Vama Sculeni a crescut considerabil incepand cu 19 iunie, de cand autoritatile moldovene au permis trecerea frontierei dinspre Romania doar cu buletinul.

„In ultima perioada au fost inregistrate cresteri ale valorilor de trafic, punctul de trecere al frontierei Sculeni fiind tranzitat cu 40.000 de persoane mai mult decat perioada precedenta”, declara Denis Lazar, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Iasi.

Un litru de benzina 95 costa, in Republica Moldova, 3,87 de lei fata de 5,8 lei in Romania. Diferenta e mare si la motorina: un litru costa 3,41 de lei peste Prut fata de 5,26 lei in benzinariile romanesti.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  30.06.2017 08:28

wh0cd842226 Tretinoin Cream here

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii