A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715618188.65.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romania se pregateste de campionatul european de minifotbal
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
10-04-2013, ora 18:24

Romania se pregateste de campionatul european de minifotbal

Articol de Cristian Amariei

La finalul saptamanii trecute, la Birmingham s-au pus bazele federatiei internationale de minifotbal, for la infiintarea caruia au luat parte presedintii federatiilor de minifotbal din America de Nord, America de Sud, Asia si Europa.

Batranul continent a fost reprezentat de romanul Razvan Burleanu, presedintele European Minifootball Federation. Dupa semnarea actelor de fondare, pe ordinea de zi s-a aflat si desemnarea membrilor Comitetului Executiv al forului international. Filip Juda (Cehia) a fost ales in functia de presedinte, in timp ce in functiile de vicepresedinti au fost desemnati Razvan Burleanu (Romania), Sergio DelRio (SUA) si Namdev Shirgaonkar (India). Primul campionat mondial de minifotbal va urma sa aiba loc in primavara anului 2015, chiar in Statele Unite ale Americii unde minifotbalul a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, nu mai putin de 4.000 de spectatori fiind prezenti la fiecare meci din prima liga americana. Cu aceasta ocazie a fost inaugurat la Birmingham si sediul federatiei internationale pus la dispozitie de guvernul britanic, unde se vor centraliza informatiile pentru toate competitiile de minifotbal de la nivel international.

Tot la Birmingham, duminica, a avut loc si sedinta Comitetului Executiv a European Minifootball Federation care a decis ca organizarea campionatului european de anul acesta sa fie incredintata Greciei. miniEURO Greece 2013 va fi organizat in perioada 10-14 octombrie a.c. in Creta si va reuni cele mai bune 20 de echipe europene. Grecia a castigat competitia gazduirii campionatului european in fata Germaniei si Croatiei. Romania pleaca ca si principala favorita in aceasta competitie, tara noastra fiind tripla campioana europeana.

Minifotbalul isi continua parcursul la nivel european si international, conform strategiei pe care ne-am asumat-o in momentul fondarii federatiei europene. Dezvoltarea minifotbalului in Europa reprezinta un model pentru celelalte federatii continentale, ceea ce ne-a oferit posibilitatea ca sediul federatiei internationale sa se afle chiar in Europa. In ceea ce priveste Romania, in perioada iunie-iulie, la nivel national, vor avea loc turneele finale, in urma carora selectionerul echipei nationale va avea posibilitatea sa aleaga cei mai buni jucatori care sa reprezinte tara noastra la miniEURO”, ne-a declarat Razvan Burleanu presedintele European Minifootball Federation si al Federatiei de Minifotbal din Romania.

In acelasi timp, pe langa decizia referitoare la campionatul european asteptata de toti jucatorii de minifotbal, Comitetul Executiv al European Minifootball Federation a aprobat ca federatiile din Rusia, Ungaria, Armenia si Irlanda sa devina membre cu drepturi depline ale federatiei europene. Astfel, federatia europeana se poate mandri ca insumeaza in prezent 28 de federatii nationale, o dezvoltare extrem de rapida a minifotbalului, daca tinem cont ca doar in urma cu un an se puneau bazele forului european la Praga.

Pana la finalul anului, federatiei europene i se vor mai alatura si alte tari precum Portugalia, Ucraina si Letonia, federatii pe care le sprijinim in momentul de fata pentru organizarea campionatelor nationale si implementarea diferitelor norme si proceduri care sa faciliteze dezvoltarea minifotbalului”, ne-a declarat acelasi Razvan Burleanu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii