ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
02-12-2012, ora 18:53

Romania poate iesi din zona de stagnare prin deblocarea resurselor pentru investitii, a economiei, a agriculturii

Articol de Diana Dumitriu

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan crede ca Romania are nevoie de o crestere economica de cel putin trei la suta, in urmatorii ani si de combaterea stagnarii economice pentru intrarea in randul statelor dezvoltate.

Principala noastra preocupare in urmatorii ani este cum iesim din stagnarea economica. Daca nu reluam cresterea economica, atunci vom intra in capcana venitului mediu, adica in situatia unui stat care nu se mai poate dezvolta. Sunt doua variante, ori iesim din stagnare, ori baltim”, a spus Theodor Stolojan.

Europarlamentarul crede ca Romania are ca obiectiv sa ajunga la un standard de viata mediu european, intr-o perioada relativa scurta, adica spre finalul acestui deceniu desi in in prezent suntem departe de acest obiectiv, mai ales ca suntem pe penultimul loc in Europa. El a avertizat ca riscam sa preluam ”lanterna rosie” de la Bulgaria.

Daca mergem in acest ritm ca in ultimele luni avem sansa sa preluam lanterna rosie de la Bulgaria”, a spus Theodor Stolojan.

El a spus ca Romania poate iesi din zona de stagnare prin deblocarea resurselor pentru investitii, a economiei, a agriculturii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii