A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716068384.6505.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Romanca moarta in Spania era studenta la universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-03-2016, ora 08:11

Romanca moarta in Spania era studenta la universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Studenta avea 23 de ani, era in anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie si Geologie si, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, potrivit unui comunicat emis de universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Din respect pentru familia tinerei, resprezentantii universitatii au refuzat sa faca public numele.

13 studente au murit in accidentul de autocar de ieri din Spania, iar una dintre acestea este romanca. Informatia a fost confirmata azi dimineata de Ministerul roman de Externe. Potrivit autoritatilor spaniole, tanara din Iasi a fost grav ranita in accident si a murit la spital. Familia ei ar fi ajuns deja acolo. 43 de persoane au fost ranite, iar soferul a fost inculpat pentru ucidere din culpa.

Autoritatile spaniole au anuntat ca toate cele 13 tinere care si-au pierdut viata in accidentul de duminica din Tarragona sunt studente straine: sapte din Italia, doua din Germania, una din Romania, una din Franta, una din Austria si una din Uzbekistan.

„Vom ajuta familiile studentelor din strainatate sa aterizeze la Barcelona. Daca vor sa vina. Am anuntat deja consulatele tarilor lor ca vor fi asteptate. Guvernul din Catalonia le va plati drumul pana la locul accidentului,” a declarat Jordi Jane, ministrul de interne din Catalonia.

Autoritatile spaniole au confirmat ca una dintre cele 30 de persoane aflate in continuare in spitale este in stare critica. Ranitii din accident au fost dusi in cinci spitale din Tarragona si intr-o clinica din Barcelona. Accidentul s-a produs duminica dimineata, pe o portiune de drum despre care localnicii spun ca este periculoasa. Carosabilul era ud, plouase abundent peste noapte. Autocarul in care erau 61 de studente din programul Erasmus, cu varste intre 20 si 32 de ani, se intorcea de la Valencia.

„Autocarul a atins parapetul si a virat brusc spre stanga, atat de brusc incat a intrat pe cealalta parte a drumului,” a explicat ministrul de interne din Catalonia.

Soferul, care a supravietuit, a refuzat sa dea declaratii politiei si este internat acum la terapie intensiva. Analizele au aratat ca nu consumase alcool sau droguri. A fost inculpat pentru ucidere din culpa.

Victimele sunt din 20 de tari. Este cel mai grav accident rutier din Spania din ultimii ani si singurul cu un numar atat de mare de straini printre victime.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii