A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713482809.8704.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Riscurile la care sunt expuse persoanele care sforaie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
08-09-2012, ora 15:08

Riscurile la care sunt expuse persoanele care sforaie

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care sufera de sindromul de apnee in somn, afectiune responsabila de aparitia sforaitului, prezinta un risc dublu de a muri de cancer, spre deosebire de persoanele care nu se confrunta cu aceasta problema de sanatate, potrivit cercetatorilor spanioli.

Acestea sunt concluziile celui mai mare studiu realizat pana in prezent pe aceasta tema, care arata ca organismul persoanelor care se confrunta cu tulburari de somn nu se oxigeneaza corespunzator, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Pentru a preveni aparitia complicatiilor, specialistii recomanda persoanelor care stiu ca sufera de apnee sa urmeze un tratament adecvat, deoarece, in caz contrar, riscul aparitiei diferitelor boli, printre care se numara si cancerul este destul de crescut.

Datele citate de Daily Mail arata ca in Marea Bitanie cel putin 500.000 de persoane se confrunta cu aceasta problema de sanatate, majoritatea pacientilor fiind barbati, supraponderali, de varsta mijlocie, care se opresc din respirat de cel putin 100 de ori in fiecare noapte.

Oamenii de stiinta spanioli au monitorizat timp de 7 ani peste 5.600 de pacienti care sufereau de aceasta afectiune. La inceputul studiului nici unul dintre participanti nu suferea de cancer.

Integral pe gandul.info

Foto: healthandbeauty.md

     
Tag-uri: sforait, risc, cancer, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii