A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715365105.2445.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Rezultate Evaluare Nationala 2012 Iasi: In urma contestatiilor numarul notelor de 10 a crescut
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
02-07-2012, ora 11:56

Rezultate Evaluare Nationala 2012 Iasi: In urma contestatiilor numarul notelor de 10 a crescut

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi, 2 iulie, absolventii clasei a VIII-a au aflat rezultatele finale la Evaluarea Nationala. In urma etapei de contestatii (unde au fost inregistrate 500 de cereri de recorectare a tezei), analizand notele obtinute de candidati, se poate concluziona : numarul notelor de 10 a crescut, de la 280 la 284 la limba romana si de la 67 la 69 la matematica.

De asemenea, numarul notelor sub 5 s-a redus, de la 1 315 la limba romana la 1 294 si de la 3 669 la matematica, la 3 650. Analizand rezultatele obtinute in urma contestatiilor se constata ca modificarile cele mai numeroase s-au produs in zona notelor din intervalul 8-9,50 – 47 de note – in contextul reevaluarilor la subiectele de literatura.

In intervalul 5-8 iulie elevii vor completa impreuna cu profesorii diriginti fisele cu optiuni, tinand cont de informatiile publicate in brosura editata de ISJ Iasi, brosura care cuprinde orientativ ultima medie cu care au fost admisi elevii la liceele din Iasi in ultimii ani, dar si alte informatii utile, recomandari, analize si sugestii pentru selectie.

Pentru elevii care vin din alte judete si care vor sa-si continue studiile in Iasi, la nivelul ISJ Iasi va functiona, ca si in anii trecuti, o comisie care va acorda asistenta elevilor pentru completarea fiselor cu optiuni.

In ziua de 14 iulie elevii vor afla, in urma repartitiei computerizate, unde isi vor continua studiile in clasa a IX-a.

La final de examen national de evaluare se observa ca notarea la nivelul judetului Iasi a ilustrat obiectivitatea corectorilor, asezand si acest examen pe un traseu al credibilitatii, in asa fel incat media obtinuta de elevi sa se coreleze cu nivelul cunostintelor si sa permita o optiune corecta si accesul intr-un liceu adecvat pregatirii acestora”, a declarat prof. Dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General.

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii