ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
31-07-2012, ora 16:31

Reprezentantii Ministerului Mediului - prezenti la Mircesti cu ocazia finalizarii lucrarilor la platforma de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si a deseurilor menajere

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, 31 iulie, a avut loc in localitatea Mircesti din judetul Iasi receptia prilejuita de terminarea lucrarilor pentru platforma de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, construita in cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Lucrarile au inceput in luna martie, iar investitia s-a ridicat la 651.004 lei.

Maine, 1 august, reprezentantii Ministerului Mediului vor face receptia platformei de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si a deseurilor menajere de la Mironeasa, unde au fost investiti 715.504 lei.

La cele doua evenimente au participat si coordonatorii proiectelor, conducerile primariilor localitatilor beneficiare, reprezentanti ai constructorului, ai proiectantului, dirigintii de santier si specialisti din cadrul Inspectiilor Judetene in Constructii.

La nivelul judetului Iasi sunt 10 comune in care se fac investitii in cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, respectiv platforme de depozitare a gunoiului, siteme de canalizare, statii de epurare si retele de apa la: Miroslava (cu doua amplasamente), Deleni, Cotnari, Cristesti, Mircesti, Mironeasa, Voinesti, Scanteia si Grajduri.

Proiectul, derulat de Ministerul Mediului si Padurilor impreuna cu Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, are ca scop reducerea poluarii apei si solului cu nitrati, prin investitii pentru depozitarea gunoiului de grajd si prin informarea publicului pentru pastrarea surselor de apa curate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Tudor Chirea,  01.08.2012 11:40

Amu,gata!Nimeni nu mai are vreo scuza!Intra in scena autoritatile locale:ele trebuie sa vegheze la eficienta utilizare a acestor platforme.S-au investit bani multi,munca si timp.Ar fi pacat ca cineva sa-si bata joc de un asemenea efort!Jos palaria in fata celora care au contribuit la aceste realizari!

   
Nicu Tanasa,  01.08.2012 11:13

Cand se porneste o asemenea investitie,informarea viitorilor beneficiari este foarte importanta!Nu-mi fac eu griji,moldovenii pricep repede si isi cunosc interesul.Proiectul se misca cu pasi repezi,iar asta este imbucurator.Apa curata nu este o toana a ecologistilor,este o necesitate.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii