ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-07-2016, ora 08:08

Reprezentantii Ambasadei Republicii Franceze, in vizita la Primaria Municipiului Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primarul Mihai Chirica a primit, la Palatul Roznovanu, vizita unei delegatii a Ambasadei Republicii Franceze la Bucuresti, formata din Excelenta Sa François Saint-Paul, ambasador, domnul Alexis-Gilles Grand, consul general al Ambasadei, domnul Alain Ramette, directorul Institutului Francez Iasi, si Raluca Varlan, responsabil proiecte culturale in cadrul Institutului Francez Iasi. Reprezentantii Ambasadei se afla la Iasi cu ocazia manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Frantei si pentru a participa la ceremonia de inaugurare a Agentiei Consulare a Frantei pentru regiunea Moldovei la Iasi, agentie gazduita, alaturi de Institutul Francez, de Casa Racovita.

Discutiile s-au derulat intr-o nota foarte amicala, fiind abordate subiecte majore legate de soarta Uniunii Europene dupa Brexit si rolul Romaniei in perioada urmatoare, necesitatea ca Romania sa isi asume un rol mai activ in negocierea destinatiei fondurilor europene si crearea unui instrument de convergenta economica si sociala din fondurile neabsorbite care sa asigure dezvoltarea celor trei dimensiuni esentiale ale statului roman: educatie, sanatate si administratie. Excelenta Sa a subliniat faptul ca proiectul de tara al Romaniei trebuie sa includa cele trei componente mentionate, precum si oportunitatea ca administratia romaneasca sa fie profesionalizata, eventual cu expertiza franceza.

Mesajul principal transmis de Excelenta Sa este ca Franta este un aliat al Romaniei si doreste sa o sprijine pentru intarirea pozitiei sale in Uniunea Europeana. in aceeasi ordine de idei, Excelenta Sa si-a manifestat disponibilitatea de a sprijini parteneriatul Municipiului Iasi cu orase din Franta in vederea intaririi capacitatii administrative si de a identifica un oras francez similar Iasului pentru semnarea unei noi infratiri.

Incepand cu ora 18.00, primarul Mihai Chirica va participa alaturi de inaltii oaspeti la ceremonia de inaugurare a Agentiei Consulare a Frantei pentru regiunea Moldovei la Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii