A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715480806.3045.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Relu Fenechiu afirma ca este blocat de zapada la Iasi, procesul 'Transformatorul' se amana pentru marti. Judecatoarea Livia Stanciu, nemultumita de absenta fostului ministru
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2014, ora 15:53

Relu Fenechiu afirma ca este blocat de zapada la Iasi, procesul 'Transformatorul' se amana pentru marti. Judecatoarea Livia Stanciu, nemultumita de absenta fostului ministru

Articol de Cristian Amariei

Judecatorii de la Inalta Curte au amanat luni, pentru marti, dezbaterile in dosarul 'Transformatorul', in care fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat anterior la cinci ani inchisoare, scrie Agerpres.

Luni era programat ultimul termen al procesului, insa avocatii au declarat ca fostul ministru nu se poate prezenta deoarece nu a putut sa vina de la Iasi la Bucuresti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Unul dintre avocati a spus ca Relu Fenechiu a incercat de trei ori sa plece din Iasi, insa a fost blocat pe drum de caderile masive de zapada.

Presedintele Completului de judecata, Livia Stanciu, si-a aratat insa nemultumirea fata de lipsa lui Fenechiu, aratand ca in acest moment drumurile din Moldova sunt deblocate.

Magistratii au fost insa nevoiti sa amane dosarul pentru ziua de marti, atragandu-le atentia avocatilor ca Relu Fenechiu sa se prezinte in instanta

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmau sa dezbata luni ultimul termen in dosarul 'Transformatorul'.

La acest termen, avocatii ar fi trebuit sa isi tina pledoariile finale, urmate de ultimul cuvant al inculpatilor, fiind chiar posibil sa fie anuntata si sentinta.

Dosarul Transformatorul se judeca in recurs dupa ce in vara anului trecut, Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Deputatul PNL Relu Fenechiu este acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intreruptoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian, asociat unic si administrator la SC Euro Plus SRL Iasi si actionar al SC Fene Grup SA, au fost acuzati de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata si pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova in perioada 2002 - 2004, pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata, Ion Marghidan, director general al SISEE Moldova in perioada 2004 - 2005, si Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002 - 2005, ambii pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata si abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, in forma continuata.

Potrivit DNA, pe langa achizitiile normale de echipamente si piese de schimb, in perioada 2002 - 2005, SISEE Moldova a realizat si achizitii de la un grup de patru firme - SC La Rocca SRL, SC Tehnorom SRL, SC Fene Grup SA si SC Euro Plus SRL - fara sa respecte prevederile legislatiei cu privire la achizitiile publice, in conditii de favorizare a acestor firme, de la care s-au cumparat, la preturi de produse noi, transformatoare si intreruptoare uzate si vechi, fabricate in anii 1970 - 1980.

Totodata, procurorii au aratat ca 99,98 la suta dintre produsele respective au ramas permanent in stocul SISEE Moldova, devenind in final achizitii de produse vechi, folosite, fara justificare economica, inutile si cauzatoare de prejudicii bugetului societatii, facute cu scopul de a favoriza firmele ce le livrau.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) si reprezinta valoarea echipamentelor necorespunzatoare achizitionate. Prejudiciul este rezultatul a 46 acte materiale, derulate in perioada 2002 - 2005, fiecare act material insemnand o achizitie publica efectuata de SISEE Moldova de la firmele SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL si SC Tehnorom SRL.

Filiala de Intretinere si Servicii Energetice "Electrica Serv" SA - SISE Electrica Moldova s-a constituit parte civila in aceasta cauza, pentru suma reprezentand valoarea prejudiciului.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  22.06.2017 19:07

wh0cd7880981 provera augmentin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii