A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715402111.8421.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reincep spectacolele la Luceafarul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
06-09-2012, ora 03:57

Reincep spectacolele la Luceafarul

Articol de Diana Dumitriu

Teatrul "Luceafarul" reincepe seria spectacolelor duminicale si pregateste citeva proiecte noi cu care publicul se va putea intilni in perioada imediat urmatoare. Oltita Cantec, directorul artistic al Tetrului Luceafarul a declarat ca duminica, 9 septembrie, reincep spectacolele la Teatrul "Luceafarul". Astfel, de la ora 10, la sala mica, este programata o reprezentatie cu Uimitoarele aventuri ale lui Flick de Constantin Brehnescu, iar de la 11,30, la sala mare, un titlu clasic al lumii copiilor, Alba ca Zapada dupa Fratii Grimm.

Stagiunea 2012-2013 se anunta foarte plina. Printre evenimentele imediate cronologic se numara participarea la un festival din Rusia, o noua premiera si o noua editie a Festivalului de International de Teatru, editia a V-a.

Intre 20 si 28 septembrie, o parte a trupei va participa la Festivalul "Nisetrul de aur" de la Volgograd Rusia, cu Uimitoarele aventuri ale lui Flick.

In prezent, se repeta intens la cea dintii premiera a stagiunii, programata pentru 7 octombrie: Kajtus, vrajitorul dupa Janusz Korczak. Este o premiera absoluta din mai multe puncte de vedere. Este prima coproductie realizata in Iasi, in producerea ei implicindu-se financiar Teatrul "Luceafarul", Institutul Cartii din Varsovia si Institutului Polonez Bucuresti. Regizorul Konrad Dworakowski, scenografa Marika Wojciechowska, muzicianul Piotr Klimek, designerul video Michal Zielony si coregraful Jacek Owczarek lucreaza cu actorii Ionela Arvinte, Adrian Buliga, Cristina Anca Ciubotaru, Aurelian Diaconu, Beatrice Engel, Ionut Ginju, Emanuel Florentin, Liviu Smintinica, Liliana Mavris Varlan, Beatrice Volbea.

Publicul iesean va putea vedea Kajtus, vrajitorul de Janusz Korczak pe 7 octombrie, in deschiderea celei de-a V-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tinar (7-12 octombrie). Tema editiei din acest an a FITPT este ”Est-Vest Europa” genericul reunind intr-un program bogat spectacole ale unor teatre din Austria, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Rusia, Ucraina si Romania (Teatrul Odeon, Masca, Teatrul Puck Cluj Napoca, Teatrul Gulliver Galati, Teatrul Municipal Baia Mare), filme, expozitii si dezbateri.

     
Tag-uri: teatru, spectacole, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii