ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-01-2016, ora 09:11

Regizorul Andrei Serban va primi sambata titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Iasi

Articol de Cristian Amariei
Iasul va avea un nou Cetatean de onoare: regizorul Andrei Serban. Acesta va primi distinctia in cadrul unui triplu eveniment, care va avea loc sambata, 9 ianuarie.

„Primul eveniment va consta intr-o intalnire cu publicul, programata la ora 17.30, ocazie cu care va fi lansat si albumul bilingv, roman-englez, „Regia de opera. Ganduri si imagini”, realizat de Mihaela Marin, o colaboratoare a domniei sale. Almbumul contine fotografii din cinci spectacole ale lui Andrei Serban, doua dintre acestea fiind montate la Iasi. Este vorba despre „Troienele” si „Indiile galante””, a afirmat Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi.

Andrei Serban a revenit de la New York, pentru a monta un nou spectacol la Opera din Iasi. Repetitiile pentru opereta „Vaduva vesela” de Franz Lehar au inceput de pe 3 ianuarie. „Sambata voi vorbi despre opera, teatru, muzica si viata si care e legatura dintre ele prin prisma experientei mele. Am lucrat toata viata in opera si teatru. Uneori cele doua se intalnesc, alteori nu. In carte am vorbit despre diferentele dintre cele doua. Despre titlul pe care il voi primi pe 9 ianuarie pot sa spun ca este o onoare care ma copleseste. Sunt la Iasi de cativa ani, mai exact de cand a venit Beatrice Rancea la conducerea Operei, care a adus un suflu nou. Ma bucur ca astfel avem ocazia sa incercam lucruri noi. Cand vorbim de opera in Romania de regula spunem despre ceva vetust, invechit. in Statele Unite, Austria sau Germania opera este o oglinda la ce se intampla acum, este despre azi si despre cum putem ajunge la universal prin ce suntem acum. Exact asta vom face si noi prin „Vaduva vesela”, spectacol a carui premiera va avea loc in luna septembrie, la Opera din Iasi”, a declarat Andrei Serban.

Lansarea albumului va fi urmata de spectacolul „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti., pus in scena de Andrei Serban si dirijat de Traian Ichim. „Spectacolul va continua cu decernarea titlului de Cetatean de onoare al Municipiului Iasi. Acest fapt ne onoreaza foarte mult. Cred ca ar onora orice oras din lume, pentru ca arta nu are frontiere. Nu trebuie sa construiesti un teatru, cand punctezi cu astfel de spectacole. intr-o mare masura cred ca Iasul a devenit principalul punct de atractie in acest domeniu datorita spectacolelor maestrului Andrei Serban. Domnia sa devine si cetatean al Municipiului Iasi, chiar daca nu locuieste aici. Totodata, felicit si echipa de la Opera din Iasi pentru abnegatie, daruire si sacrificiu”, a declarant primarul interimar Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  07.01.2016 10:05

O recunoastere fireasca pentru o mare personalitate a culturii romane. In alta ordine de idei, selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii