ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-04-2016, ora 09:34

Regele mondial al gratarelor va gati la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Chef Robert Rainford, regele mondial al gratarelor, va gati in acest weekend la Iasi. Acesta va fi prezent la a sasea editie a Cupei Moldovei in Gastronomie, parte a Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Evenimentul se va desfasura sambata si duminica, 23 si 23 aprilie, intre orele 10.00-20.00, in Piata Unirii.

Organizatorul Cupei este Asociatia Culturala Euro Est Alternativ in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi. „Bucataria traditionala a statelor participante imbina si mancarurile din carne si cele vegetariene. Am vrut sa lasam si o nuanta traditional romaneasca pentru ziua de 24 aprilie. Special pentru ca este Sarbatoarea Floriilor, duminica bucatarii vor gati peste. De asemenea, vor fi si momente artistice specifice tarilor care sunt participante la aceasta editie. Ca de fiecare data, la acest concurs s-au conectat si restaurantele din Iasi. Ma bucur ca Robert Rainford ne onoreaza cu prezenta, prin faptul ca vine de peste ocean si pentru ca va povesti despre orasul nostru si pe alte continente”, a afirmat primarul interimar Mihai Chirica.

La eveniment vor participa peste 200 de bucatari profesionisti din 26 de tari. Juriul va fi format din nume reprezentative ale gastronomiei internationale, in frunte cu chef Robert Rainford, presedinte, Garry Filbey, vicepresedinte al World Master Chef, si Uros Urosvich. „Imi place mult orasul si oamenii de aici. E o cultura minunata, fapt care imi place cu adevarat in Romania. Ma simt de parca e a doua mea casa pentru ca am fost de multe ori. Cred ca toti cei care vor participa la astfel de evenimente vor intelege ca Romania poate fi cunoscuta prin mancare si prin pasiunea pe care o au oamenii de aici pentru mancare. Am fost in 64 de tari si stiu ca fiecare pune pasiune cand gateste, dar romanii cu siguranta fac asta. Cand cineva gateste cu dragoste, poti sa simti asta in mancare. Toti pot manca, dar nu oricine poate gusta. Multa lume nu intelege diferenta dintre a manca si a gusta”, a declarat Robert Rainford.

Intrarea publicului la toate manifestarile incluse in cadrul editiei din acest an a Cupei Moldovei in Gastronomie este libera, la fel si degustarile preparatelor realizate de catre maestrii bucatari prezenti in concurs.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii