ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-11-2015, ora 08:56

Rectificarea pozitiva a bugetului, un proiect important pe agenda consilierilor locali ieseni

Articol de Madalina Irimia
Principalele proiecte de hotarari care vor fi dezbatute in sedinta Consiliului local de miercuri, 25 noiembrie 2015, au fost detaliate de catre primarul interimar al municipiului Iasi, Mihai Chirica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Roznovanu.

Unul dintre proiecte vizeaza impartirea excedentului bugetar al municipiului Iasi, acesta repartizandu-se pentru sustinerea tuturor proiectelor europene. „Vestea buna este ca, in ultima saptamana, am mai primit o rambursare de circa 5 milioane de lei din partea Comisiei Europene si Guvernului Romaniei, lucru care ne va duce la renuntarea la contractarea imprumutului de 4,5 milioane de lei. Inca mai sunt cereri de rambursare in drum spre Iasi. Asteptam inca 31 de milioane de lei care trebuie sa intregeasca bugetul local”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Un alt proiect important de pe ordinea de zi se refera la o rectificare pozitiva a bugetului local, urmand a fi alocate fonduri suplimentare pentru investitii in educatie, invatamant, utilitati publice. In acest context, edilul a anuntat ca a fost demarata o procedura de achizitionare a clorurii de calciu, substanta urmand a fi folosita pentru intretinerea pe timp de iarna a tuturor strazilor noi de pe raza municipiului.

De asemenea, primarul interimar Mihai Chirica a anuntat ca vor fi propuse spre aprobare aprobarea si actualizarea indicatorilor tehnico – economici la cateva pachete de strazi care insumeaza 60 de milioane de lei din cartierele Pacuret, Valea Adanca, ticau.

Un alt proiect avut in vedere este cel de continuare a planului de modernizare a parcurilor de joaca pentru copii inceput in urma cu aproximativ 5 ani. „De data aceasta, venim cu un pachet e 93 de locuri de joaca, toate modernizate cu echipamente noi, insumand o suprafata de circa 30.000 de metri patrati”, a precizat edilul Iasului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii