ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2013, ora 13:30

Record de nasteri la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. 20 de nasteri in 24 de ore

Articol de Alexandra Stefanescu

Record de nasteri la Maternitatea Cuza Voda din Iasi! In ultimele trei zile au fost adusi pe lume nu mai putin de 162 de bebelusi.

Numarul record de nasteri din ultimele zile a dus la supraaglomerarea sectiilor. Sunt 162 de nou-nascuti si numai 145 de paturi disponibile. Din acest motiv conducerea spitalului a hotarat sa fie folosite temporar si paturile de la Ginecologie.

La maternitatea din Iasi au fost aduse doua gravide din Roman si Barlad care au suferit operatii pe cord in anii precedenti.

Au existat doua cazuri de gravide de la Roman si Barlad cu operatii de cord. Au fost refuzate pentru asistenta la nastere la Roman si Barlad din cauza riscului crescut de deces matern. Nu au avut consult cardiologic efectuat si nici recomandat de medicii de familie sau de obstetrica. V. G Alina , 25 ani, studii liceale, actualmente studenta la biologie in ultimul an. Transferata de urgenta de la Spitalul Barlad cu diagnosticul de Primipara Sarcina gemelara-32 saptamani. Operata pe cord deschis la varsta de 9 ani la Spitalul Fundeni de stenoza subaortica, a efectuat un control la 6 luni dupa operatie si nu a mai avut nici un control cardiologic de atunci. Medicul de familie a urmarit sarcina in colaborare cu medicul ginecolog care nu au recomandat nici un control cardiologic pe parcusul sarcinii. Femeia a fost refuzata de echipa de obstetricieni si anestezisti de la Barlad pentru nastere. Tanara a nascut astazi prin cezariana o fetita de 2000 g si un baietel de 1800 g. Evolutia este favorabila. J. Ana-Maria 17 ani din Medgidia dar care locuieste acum in Dulcesti, Neamt. A fost operata in aprilie 2008. A fost transferata in cursul noptii de la Spitalul Municipal Roman. A nascut astazi o fetita de 2600 g. Este absolut necesar ca sarcinile cu patologie asociata sa fie urmarite si de medicii specialisti. Gravidele cardiopate neinvestigate inainte de nastere corespunzator au un risc major de complicatii si de deces matern sau fetal “, a declarat Mircea Onofriescu, directorul Maternitatii Cuza Voda.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: record, nasteri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii