ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-10-2014, ora 09:36

Reactia lui Cristian Adomnitei in legatura cu raportul Ministerului Sanatatii referitor cazul bebelusului declarat mort la nastere la Maternitatea „Elena Doamna”

Articol de Ana-Maria Onofrei

Presedintele Consiliului Judetean Iasi a facut declaratii cu privire la comunicatul emis de Ministerul Sanatatii referitor la ancheta de la Spitalul Clinic de Ostetrica - Ginecologie „Elena Doamna”. Cristian Adomnitei precizeaza ca asteapta si finalizarea anchetei de catre Politie si ca toti cei vinovati vor plati.

Am luat la cunostinta despre comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii referitor la rezultatele anchetei sale si recomandarile pe care le face forurilor competente (Consiliul Judetean Iasi, Directia de Sanatate Publica Iasi, Colegiul Medicilor din Romania). Pe tot parcursul anchetei Ministerului am fost intr-o permanenta si directa legatura cu Ministru Secretar de Stat, Dorel Sandesc. Nu-mi este nimic necunoscut sau strain din ce este prezentat in raport. Astept finalizarea anchetei si de catre Politie, pentru a afla si partea legala din punctul lor de vedere, si abia apoi avem fundamentarea completa a deciziilor Consiliului Judetean. Ma astept cel care primeste o decizie nefavorabila sa se indrepte in instanta, loc in care trebuie sa avem toate dovezile de partea noastra.”, a afirmat Adomnitei.

Presedintele CJ Iasi a mai declarat ca „Deciziile, oricare ar fi ele de luat, se iau in Consiliul de Administratie al spitalului, in care Consiliul Judetean are un singur vot. Restul apartin sindicatelor, Directiei de Sanatate Publica, Universitatii de Medicina si Farmacie etc. Dupa cum am zis chiar din prima zi a tragediei, intentia noastra este sa aflam adevarul pana la capat, iar toti cei care se dovedeste la final ca sunt vinovati de cele intamplate sa plateasca. Cel mai important din punctul meu de vedere este sa ne asiguram ca o asemenea tragedie nu se va mai putea repeta niciodata.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii