A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716099675.7856.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Razboiul Oltchim se da prin plangeri penale. Diaconescu si Ponta se ameninta cu instantele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2012, ora 11:33

Razboiul Oltchim se da prin plangeri penale. Diaconescu si Ponta se ameninta cu instantele

Articol de Madalina Irimia

Dan Diaconescu a anuntat ca va merge la Parchetul General ca sa depuna plangeri penale impotriva celor care au fost implicati in privatizarea combinatului.

Dan Diaconescu a declarat luni seara, la iesirea din sediul Ministerului Economiei, ca va contesta in instanta decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim si ca va face plangeri penale impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI.

"Ne pregatim sa contestam in instanta decizia Guvernului de a anula licitatia. Este o incalcare grosolana a oricarui fel de regului, a oricarui fel de cutume. Noi aveam termen pana la ora 23.59 minute sa incheiem contractul", a afirmat, luni, Diaconescu.

El a adaugat ca marti dimineata va depune plangeri penale impotriva premierului Victor Ponta si a sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzandu-i ca au facut o "escrocherie". Diaconescu sustine ca termenul stabilit de Guvern pentru semnarea a fost "impus ilegal" si nu se regaseste in nicio lege.

"Au calcat in picioare inclusiv oferta noastra", a mai spus Diaconescu.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri, a anuntat anterior ministrul Economiei.

Premierul Victor Ponta a afirma ca OPSPI va sesiza organele penale asupra actiunilor lui Dan Diaconescu in cazul Oltchim si va prezenta fapte care sa constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false si incercarea de a insela statul.

El a aratat ca Dan Diaconescu nu a avut si nu are capacitatea si dorinta de a participa efectiv la privatizare, avand doar interese politice si de imagine, in detrimentul intereselor angajatilor si ale statului, si a acuzat din nou fostele guverne de faptul ca au girat situatia economica dificila a combinatului.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: ghimpele.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii