ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-02-2012, ora 11:06

Rasul te intinereste. Vezi cu cati ani!

Articol de Madalina Irimia

Uita de cremele anti-imbatranire, un simplu zambet te poate face sa treci ca fiind cu cativa ani mai tanara, in medie cu trei, arata un nou studiu.

Cercetatorii germani de la Max Planck Institute au descoperit ca oamenii care zambesc, care sunt veseli in general, sunt mai atractivi si par mult mai tineri decat sunt in realitate, cel putin comparativ cu cei care nu obisnuiesc ca surada, relateaza Huffington Post.

In cadrul studiului, 150 de barbati si femei de toate varstele au fost pusi sa ghiceasca varsta a 1.000 de persoane fotografiate. S-a observat ca varsta subiectilor cu expresii faciale neutre a fost apreciata fara probleme. Cel mai greu de ghicit a fost varsta celor care din imagini pareau veseli, acestia trecand ca fiind si mai tineri.

Explicatia ar putea sta in multele linii faciale, nestiindu-se cu exactitate care sunt rezultatul trecerii anilor si care sunt datorate rasului, se mentioneaza intr-un raport publicat de Psychology and Aging.

In mod interesant, cei varstnici au "imbatranit" si subiectii fotografiati, in timp ce cei tineri au estimat ca subiectii imortalizati aveau mai putini ani in spate.

Aceasta cercetare vine in completarea uneia reaizata la London University College, care a demonstrat ca o fire vesela este mai ferita cu 35% de mortalitatea prematura.

In plus, de-a lungul timpului s-a demonstrat ca rasul intareste si sistemul imunitar. Un studiu realizat la Loma Linda University School of Medicine a aratat ca un hormon al stresului, cortizolul, scade atunci cand radem, iar numarul limfocitelor T, cu rol crucial pentru imunitate, creste.

Tot rasul mareste atractivitatea, dupa cum a demonstrat o cercetare realizata in Canada. Cei zambareti sunt perceputi ca fiind mai sociabili, mai abordabili. In plus, atunci cand radem si irigarea sangvina la nivelul fetei e mai mare, de unde si culoarea din obraji, care ne face sa parem mai tineri si mai atractivi pentru sexul opus, sugerand sanatatea, "calitate" cautata la un potential partener.

Rasul mai are si capacitatea de a ameliora durerea, dupa cum a aratat un alt studiu reaizat la Oxford. In timp ce radem se elibereaza endorfine, care actioneaza ca un sedativ natural.

Rasul mai are si capacitatea de a tine inima sanatoasa, dupa cum a demonstrat un studiu realizat la Centrul Medical al Universitatii Marykland, din Baltimore. Nu doar rasul, ci un simt al umorului dezvoltat protejeaza chiar de atacul de cord.

In cadrul cercetarii s-a concluzionat ca cei bolnavi de inima aveau o probabilitate cu 40% mai mica de a rade in diferite situatii comparativ cu subiectii sanatosi.

In plus, rasul e poate cea mai buna modalitate a te pastra in forma, dupa cum a aratat un studiu al Loma Linda University, avand asupra corpului acelasi efect ca si exercitiul fizic moderat. Concret, acesta scade nivelul hormonilor de stres, creste nivelul endorfinelor, afectand si hormonii care regleaza pofta de mancare, leptina si grelina, in sensul ca reduce poftele si apetitul. (ziare.com)

Foto: infodiscount.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii