A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714003956.3744.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Randamentul politic al Iasului in contextul Regiunii de Nord-Est
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-02-2013, ora 14:40

Randamentul politic al Iasului in contextul Regiunii de Nord-Est

Articol de Madalina Irimia

Astazi a avut loc conferinta de presa in cadrul careia s-a prezentat Harta Randamentului Politic al parlamentarilor ieseni. Evenimentul face parte din seria de conferinte desfasurate la nivel national de catre Coalitia 52.

Harta a fost realizata pe schema actualelor regiuni de dezvoltare economica, pentru lizibilitate si pentru evitarea interpretarilor de sustinere a vreunei variante de regionalizare, inainte de dezbaterea publica a temei.

Cifrele exista poate in parte in piata informatiilor, dar – ce aduce nou proiectul “Harta randamentului Politic” este viziunea unitara si integrata asupra acestor date, abordand formatiunile politice ca individualitati si nu ca aliante sau uniuni, asa cum s-au prezentat in fata electoratului.

Ca numar de parlamentari regiunea de Nord-Est are 88 de parlamentari, respectiv 30 de senatori si 58 de deputati. Din cele 6 judete ale regiunii, judetul Iasi se poate mandri cu 18 deputati si 7 senatori. De asemenea, Iasiul a dat si singurii ministrii din regiunea de Nord Est.

Analizand ”Harta Randamentului Politic” a judetului Iasi, s-a constatat urmatoarele:

- Din cele 18 comisii de la Senatul Romaniei, avem reprezentanti la 7 comisii (Comisia economic, industrii si servicii, Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati, Comisia pentru invatamant, stiinta. Tineret si sport, Comisia pentru afaceri europene si Comisia permanenta a romanilor de pretutindeni)

- Din cele 17 comisii din Camera Deputatilor, avem reprezentanti la 12 comisii (Comisia penru politica economica, reforma si privatizare, Comisia pentru buget, finante si banci, Comisia pentru industrii si servicii, Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, Comisia pentru sanatate si familie, Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, Comisia pentru cultura, arte, mijloace de comunicare in masa, Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, Comisia pentru regulament, Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, Comisia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati).

     
Tag-uri: randament, politic, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii