ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-07-2015, ora 11:26

Rampele din pasajul Nicolina sunt modernizate

Articol de Madalina Irimia

O noua etapa din reabilitarea pasajului Nicolina a fost demarata in aceasta saptamana. Este vorba de modernizarea rampei de acces spre Podu Ros, fiind abordat, intr-o prima faza, sectorul de coborare, dintre breteaua de legatura cu bulevardul N. Iorga si intersectia cu Aleea Rozelor.

Lucrarile actuale vizeaza decaparea asfaltului vechi si compactarea stratului de balast care asigura fundatia rampei. Urmeaza turnarea unei placi de beton armat si asfaltarea completa a sensului de mers. In perioada lucrarilor, circulatia rutiera pe sensul de coborare spre Podu Ros se desfasoara pe tronsonul liniilor de tramvai, zona proaspat asfaltata. Prin modernizarea rampei este extinsa zona carosabila de pe acest sector prin eliminarea trotuarelor.

Pentru traficul pietonal vor fi construite doua pasarele in exteriorul pasajului actual, cate una pentru fiecare sens. Dupa definitivarea operatiunilor de pe zona actuala, in mod similar, va intra in santier sensul de urcare pe pasaj. Aceste lucrari sunt ultimele la infrastructura rutiera, pasajul fiind complet modernizat in privinta carosabilului pe tot traseul. Saptamana trecuta a fost definitivata asfaltarea portiunii liniilor de tramvai, mai fiind in lucru doar montarea grilelor pentru reteaua de preluare a apelor pluviale.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii