ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2012, ora 14:41

Raionul Ialoveni vrea sa-si extinda distributia de vinuri in judetul Iasi

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei si presedintele Consiliului Raional (CR) Ialoveni, Nicolae Andronachi au semnat un parteneriat de colaborare. Actul prevede sprijinul comun al proiectelor care vizeaza administratia locala, dezvoltarea mediului de afaceri, modernizarea infrastructurii rutiere si de mediu, dezvoltarea agriculturii si valorificarea potentialului turistic.

Presedintele CR Ialoveni, Nicolae Andronachi, i-a explicat lui Adomnitei reperele in jurul carora graviteaza potentialul economic al zonei. Acesta a amintit de reusita raionului cand a intrat in Cartea Recordurilor cu cele mai numeroase vinuri de colectie. Seful raionului vrea sa extinda zona de distributie a unei fabricii de vinuri , originale din comuna Balti.

De la fabrica din Republica Moldova, multe din produsele vinicole se exportau in cantitati de vrac. Acum insa, producatorii si-au schimbat strategia si imbuteliaza toata productia. Doar imbuteliata, cred ca productia noastra poate ajunge si aici, la Iasi, ca sa fie vanduta, chiar in unele magazine, restaurante sau baruri”, a declarat Nicolae Andronachi.

In schimb, presedintele CJ Iasi a precizat ca parteneriatele oficiale incheiate cu raioanele din Republica Moldova nu sunt suficiente pentru intarirea relatiilor administrative cu omologii de peste Prut.

Ma bucur ca acest protocol a fost semnat astazi. Iasul mai are un asemenea parteneriat semnat cu raionul Ungheni. Sunt putine aceste colaborari, pentru ca nivelul relatiilor, nu doar politice si administrative, ci si economice intre Iasi si Ialoveni, sa creasca. Chiar si premierul Victor Ponta a precizat in cadrul sprijinul de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova in HUB-ul de gaze naturale, care va trece prin judetul nostru catre Moldova, ca va acorda o independenta energetica Moldovei, din acest punct de vedere”, a explicat Cristian Adomnitei.

Foto: amadeus.md

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii