ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2016, ora 10:46

Racheta antigrindina, cazuta in casa unei familii din judetul Iasi

Articol de Cristian Amariei
O racheta antigrindina a aterizat in bucataria unei case din judetul Iasi. Norocul a facut ca toata familia sa fie in curte, in acel moment. Asa ca oamenii s-au ales doar cu o sperietura strasnica, atunci cand au vazut fumul, dar si cu pagube materiale. Racheta a distrus acoperisul, podeaua, o usa si aragazul.

Daniela Barsan: „Aseara la zece si un sfert pe aici s-a auzit o bubuitura, s-a auzit asa un vajait, a cazut pe acolo si a aterizat aici, a facut o gaura”.

Inca nu era ora somnului, asa ca toti se relaxau in curte. Asta i-a salvat. Totusi, au incremenit cand au vazut ca din casa iese fum.

Daniela Barsan: „Credeam ca a cazut ceva din cer, un meteorit, daca nu am mai vazut. Dupa aia m-am gandit ca azi a fost ploaie cu gheata si cred ca a dat o racheta”.

Speriati de bubuitura puternica provocata de bucata de racheta care a spart acoperisul, vecinii au iesit din case, sa vada ce s-a-ntamplat.

Bucata de racheta antigrindina are jumatate de metru. Specialistii spun ca racheta, menita sa sparga un nor, nu s-a fragmentat corect in zbor.

Marius Radulescu, sef sectie cercetare: „Ea, la sfarsitul misiunii, se distruge printr-o mini-explozie si se transforma in mici fragmente, cam 800 de fragmente marunte. Un fragment a fost mai mare de data asta”.

Dan Axinte, director operator Centrul Antigrindina Iasi: „Pot preciza ca au fost lansate in total 12 rachete lungi si doua scurte cu care s-au combatut trei celule periculoase de grindina”.

Criminalistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi au deschis o ancheta.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii