ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-03-2013, ora 15:21

RIUF: TUIASI- prezentare de roboti inteligenti, prelucrari 3D pentru modele de avioane si masini si prototipuri virtuale pentru modele personalizate de incaltaminte si tricotaje

Articol de Alexandra Stefanescu

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) organizeaza joi, 21 martie, cu prilejul Targului International RIUF, o serie de manifestari unice in randul universitatilor iesene. TUIASI va desfasura atat o sesiune de prezentare inedita la standul expozitiei, cat si experimente surprinzatoare, special dedicate elevilor, la sediul fiecarei facultati.

La standul expozitiei de la Hotel Unirea, studenti si profesori ai TUIASI vor sustine o sesiune de prezentare cu prilejul careia vor derula simulari inedite. Aceasta va avea loc de la 13.30 la 14.45 si ii va aduce la RIUF pe castigatorii concursului Freescale Cup, preminatii finalei competitiei internationale de la San Antonio, in Statele Unite ale Americii, pentru ca au construit cea mai rapida masina inteligenta care a urmat un anumit traseu, stabilit pe loc. De asemenea, la expozitie, vor avea loc experimente precum „Gheata fierbinte” sau „Detectorul de Minciuni”.

La eveniment vor fi prezenti si roboti inteligenti care raspund la comenzile utilizatorului sau fluturi din metal care pot fi convinsi prin anumite miscari sa dea din aripi.

De asemenea, la toate cele unsprezece facultati ale TUIASI se vor organiza vizite, experimente si expozitii. Se vor realiza prelucrari 3D pentru modele de avioane si masini, prototipuri virtuale pentru modele personalizate de incaltaminte si tricotaje sau „Experimente supriza in domeniul constructiilor”, iar elevii vor putea afla cum se fabrica hartia sau cum se comporta materialele metalice inteligente. Facultatile isi vor prezenta laboratoarele si le vor facilita liceenilor intalnirea cu potentiali angajatori si cu reprezentatii ligilor studentesti. Tot cu acest prilej, elevii vor avea posibilitatea sa vizitezeCampusul „Tudor Vladimirescu” sau sa asiste la prelegeri interactive.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii