A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714056846.6979.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Putin a ordonat RETRAGEREA TRUPELOR RUSE din Siria. SUA au fost luate prin surprindere de decizia Kremlinului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-03-2016, ora 08:56

Putin a ordonat RETRAGEREA TRUPELOR RUSE din Siria. SUA au fost luate prin surprindere de decizia Kremlinului

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a ordonat luni ministrului apararii rus Serghei soigu sa inceapa de marti retragerea trupelor ruse din Siria. Statelor Unite nu au comentat ordinul dat de presedintele rus xu privire la retragerea celei mai mari parti a contingentului rus din Siria.

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a ordonat luni ministrului apararii rus Serghei soigu sa inceapa de marti retragerea trupelor ruse din Siria, in conditiile in care obiectivele trasate au fost indeplinite, informeaza agentiile de presa RIA Novosti, TASS si AFP.

'Consider ca obiectivul trasat Ministerului Apararii si fortelor armate ale Federatiei Ruse a fost in linii mari indeplinit si din acest motiv ii ordon ministrului apararii sa inceapa de maine retragerea celei mai mari parti a trupelor noastre din Republica Araba Siriana', a declarat Putin in timpul unei intrevederi pe care a avut-o cu ministrii apararii si de externe ai Rusiei.

Pentru controlul si observarea aplicarii acordului de incetare a focului in regiune, Moscova va mentine baza sa aeriana de la Khmeimim, din provincia Latakia, precum si baza din Portul Tartous, a mai declarat liderul de la Kremlin.

La initiativa Moscovei a avut loc o conversatie telefonica, luni seara, intre Vladimir Putin si presedintele Siriei, Bashar al Assad, au precizat surse de la Kremlin. Cei doi liederi au cazut de acord asupra faptului ca actiunile fortelor aeriene ruse in Siria au permis o "rasturnare de situatie substantiala" in lupta impotriva terorismului in regiune, "dezorganizand infrastructurile militantilor si provocandu-le daune substantiale acestora", potrivit rt.com.

Liderul de la Damasc a recunoscut "profesionalismul, curajul si eroismul" soldatilor si ofiterilor Armatei Rusiei care au participat la operatiunile militare si i-a multumit omologului sau rus atat pentru ajutorul oferit in lupta impotriva terorismului din Siria, cat si pentru ajutorul umanitar si asistenta oferite de catre Rusia populatiei civile siriene. Nu in ultimul rand, Bashar al-Assad s-a declarat a fi pregatit pentru a se implica in intr-un proces politic in Siria, cat mai curand posibil, a mai informat Kremlinul.

Totodata, Putin l-a insarcinat pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu intensificarea participarii Rusiei in procesul de pace menit sa puna capat crizei din Siria.

Moscova a lansat campania antiterorista din Siria in data de 30 septembrie, anul trecut. Participarea Rusiei la lupta antiterorista a fost condusa "in conformitate cu o cerere oficiala formulata de liderul de la Damasc" in acest scop si "respectand legile intenationale", a mai indicat Kremlinul.

SUA au fost surprinse de decizia neasteptata a liderului de la Kremlin. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, nu a putut raspunde la intrebarile jurnalistilor, motivand ca nu avea, pe moment, cunostinte despre anuntul retragerii Rusie si, in consecinta, nu le-a putut comenta direct. Nici purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby, nu a comentat anuntul facut de Putin.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii