A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714666006.8244.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protest pe trecere de pietoni, la Iasi. Angajatii Fortus au blocat un drum judetean
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-08-2015, ora 08:05

Protest pe trecere de pietoni, la Iasi. Angajatii Fortus au blocat un drum judetean

Articol de Cristian Amariei
Peste o suta de angajati ai Fortus SA au blocat miercuri drumul judeten in zona CUG vreme de cateva ore. Prin protestul lor, oamenii au incercat sa se faca auziti de autoritati. Au saptamani in sir de cand cer ca un reprezentat al prefecturii sa vina sa discute cu ei si sa le spuna cand isi vor primi salariile restante. Astazi a venit chiar prefectul Dan Carlan, care a refuzat sa discute cu oamenii pana la eliberarea strazii.

Nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile de cateva luni, angajatii FORTUS au protestat pe o trecere de pietoni. Oamenii spun ca nu mai au din ce trai si vor sa stie cand vor primi banii restanti.

"Avem de platit datorii la stat, lumina, gaz. Daca nu platesti la timp sunt luate penalizari. S-a intamplat de multe ori sa nu avem bani, m-am mai dus la un vecin si ne-a mai imprumutat. Dar pe ce baza imprumutam?"

"Nu cer altceva decat banii mei. Sa vina prefectul, ca ne-a pacalit in mai cum ca a discutat si ca 90 la suta e rezolvat," au spus oamenii.

Adrian Flondor, lider sindicat la Fortus Iasi: "Sincer, eu intotdeauna am fost corect in declaratii si in fata salariatilor chiar daca doare, pana nu se va da un vot pozitv intr-o adunare de creditori spre o valorificare a unor bunuri cu o valoare substantiala, nu sunt solutii de a recupera o suma consistenta de bani."

La scurt timp dupa inceperea protestelor, prefectul Iasului, Dan Carlan, a venit sa discute cu oamenii, insa a fost primit cu huiduieli.

Dan Carlan, prefectul Iasului: - ”Deblocati circulatia, respectati legea, nu va mai bateti joc de Iasi si stam de vorba. Aici discutam doar despre ordinea publica, sa fie clar.

Protestatari: Si legea noastra cine o respecta, noi nu avem drepturi?

Dan Carlan, prefectul Iasului: Aveti drepturi, dar nu impotriva iesenilor.

Protestatari: Murim de foame, domnule!"

Oamenii nu au fost insa lamuriti de prefect cand isi vor primi salariile. Datoria insumata a combinatului catre salariati este de aproximativ 4 milioane de euro.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii