A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713944164.0442.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protest intr-un cartier nou din Iasi. Oamenii se plang ca nu au drumuri, canalizare si iluminat public
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-11-2015, ora 08:07

Protest intr-un cartier nou din Iasi. Oamenii se plang ca nu au drumuri, canalizare si iluminat public

Articol de Cristian Amariei
Protest intr-o zona de vile din Iasi din cauza drumului! 100 de persoane au marsaluit timp de 2 ore si si-au strigat nemultumirile. Oamenii cer ca autoritatile locale sa le ofere conditii civilizate. Drumul pe care sunt nevoiti sa circule zilnic sa fie asfaltat, sa fie amenajate trotuare si sa existe canalizare si iluminat public pe strada lor.

Autoritatile locale cer insa rabdare de la oamenii care asteapta de ani de zile conditii decente.

100 de locuitori de pe strada Fundac Paun din Iasi au marsaluit pe drumul care arata dezastruos, iar de fiecare data cand ploua strada este acoperita cu noroi. Oamenii povestesc ca desi platesc taxe corespunzatoare zonei intravilane, au parte de conditii mai rele decat la tara.

"Asfaltul lipseste, lipsesc toate conditiile in zona, nu avem asfalt, nu avem iluminat public, nu avem canalizare, e un drum din oras, uitati-va la 300 de metri de statia de autobuz sa nu ai asfalt e strigator la cer."

"Noi platim toate taxele exact ca si cum am sta in oras, toate taxele sunt platite exact ca la bloc si conditiile uitati care sunt. Rupem papuci, rupem masini, copiii ajung foarte obositi, coboara, urca."

"E rusine domnule pentru judetul Iasi, unde suntem. La tara la mine in sat, in comuna Voinesti, este strada asfaltata. Pentru ce platesc impozit 20 de ani?! Nu avem conditii, nu avem apa, nu avem canalizare."

"Daca primaria nu ne asigura conditii umane, canalizare, asfaltare, lumina noi dorim sa trecem din nou in comuna Bucium," spun oamenii revoltati.

Drumul cu probleme are doi kilometri si in zona sunt construite peste 200 de case. Oamenii se plang ca strada este prea ingusta si nu pot circula in conditii normale.

"La noi nu poate sa vina o salvare, o masina de pompieri..."

Autoritatile spun insa ca situatia nu se va schimba prea curand.

Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi: "toti dorim sa avem conditii civilizate, dar acel cartier s-a dezvoltat pe fosta livada. Nu voi incepe din punctul meu de vedere abordarea unor zone care s-au dezvoltat repede prin vii, livezi si varf de dealuri pana nu incercam sa mai rezolvam si problemele vechi ale orasului."

Oamenii spun ca vor continua demersurile pentru rezolvarea situatiei.
     
Tag-uri: protest, iasi, conditii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii