A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716057597.9305.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protest in Piata Unirii pentru salvarea Rosiei Montane
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-09-2013, ora 16:44

Protest in Piata Unirii pentru salvarea Rosiei Montane

Articol de Alexandra Stefanescu

Campania Salvati Rosia Montana anunta continuarea protestelor dupa ce in data de 15 septembrie au iesit in strada un numar record de persoane in intreaga lume. Oameni din 33 de orase din Romania si 41 din strainatate s-au solidarizat cu lupta pentru salvarea Rosiei Montane.

La Iasi, oamenii vor iesi in strada duminica, 22 septembrie, la ora 17.00 in Piata Unirii pentru a face presiuni spre a fi indeplinite urmatoarele solicitari:

- Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor, va vota respingerea proiectului de lege;

- Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;

- Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO;

- Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania;

- Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Sova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) si directorul ANRM (Gheorghe Dutu) vor fi demisi.

- va demisiona prim-ministrul Victor Viorel Ponta.

Revendicarile nu sunt negociabile - este mesajul transmis de protestatari primului ministru. Acestia sunt fermi pe pozitiile lor si nu vor negocia daca sa se faca jumatate, un sfert sau o cincime din proiectul de minerit cu cianuri.

Dupa declaratiile facute in graba la Rosia Montana, rupte de realitatea inteleasa de zeci de mii de cetateni ai Romaniei care s-au aflat in strada, protestatarii au mai adaugat o revendicare pe lista lor: demisia lui Victor Ponta. Prin urmare este absurda ideea negocierii cu un prim-ministru caruia strada ii cere demisia. Miscarea nu are lideri, are doar constiinta. Este imposibil pentru Victor Ponta sa stea de vorba cu 25.000 de oameni la Bucuresti plus alte mii in tara si strainatate. Revendicarile noastre nu se discuta si nu se negociaza, vom fi in strada pana la solutionarea fiecarui punct”, a declarat Eugen David, presedinte Alburnus Maior.

Foto: youtube.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii