A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713959404.312.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protectie impotriva Ebola. Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a achizitionat 50 de costume speciale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-10-2014, ora 10:32

Protectie impotriva Ebola. Spitalul de Boli Infectioase din Iasi a achizitionat 50 de costume speciale

Articol de Madalina Irimia
Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, ale carui cladiri sunt in mare parte o ruina, a fost desemnat centru regional pentru monitorizarea persoanelor cu risc de Ebola din Moldova. Masura provoaca ingrijorare In randul pacientilor care se plang ca unitatea medicala nu are dotarile necesare pentru a putea tine in frau virusul. in pofida temerilor, conducerea spitalului se declara pregatita sa intervina si a achizitionat 50 de costume speciale de protectie pentru personalul medical.

Cele 40 de costume sunt confectionate dintr-un material impermeabil si vor permite personalului medical sa lucreze in conditii de securitate maxima. Potrivit specialistilor, bolnavii de Ebola sunt contagiosi doar in momentul in care apar simptomele, adica febra. Pentru evitarea raspandirii bolii, cei care se intorc din zone cu risc, cum sunt Nigeria, Liberia sau Sudan, vor fi tinuti sub observatie timp de 21 de zile.

Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi: "Daca in aceasta perioada, pana in 21 de zile, devine febril, atunci el trebuie sa se prezinte in triajul Spitalului de Boli Infectioase si din momentul respectiv pacientul devine suspect. Iar in momentul in care pacientul este confirmat, este transferat la Institutul Matei Bals pentru a fi tratat."

Pana la confirmarea diagnosticului, persoanele suspectate ca sunt purtatoare ale virusului vor putea fi izolate in sectia de terapie intensiva a spitalului. O astfel de perspectiva ii ingrijoreaza pe pacienti care se plang ca si asa sunt tratati in conditii necorespunzatoare:

"Cam nimic nu ne place, nici comportamentul personalului, nici curatenia, lasa de dorit. Nu sunt nici medicamentele, nici aparatele ca sa depisteze, nu vedeti ca te internezi cu una si iesi cu alta sau nu-ti gaseste si te trimite acasa."

"Nu stiu daca ar face fata din cauza medicamentelor, nu, nu cred. Sunt spitale care probabil ca au mai multi bani si sunt asa si asa. Aici nu stiu."

Desi unele pavilioane arata ca niste ruine, conducerea Spitalului de Boli Infectioase da asigurari ca va face fata oricarei situatii deosebite: "In majoritatea spitalului, locatiile pentru pacienti au fost renovate si ceea ce este cel mai important este ca sa fie recunoscut un posibil astfel de caz si sa fie indreptat la timp catre Spitalul de Boli Infectioase."

Epidemia de Ebola a provocat pana acum la nivel mondial moartea a peste 4.500 mii de persoane. Cele mai multe cazuri de imbolnavire s-au inregistrat in Africa, dar virusul a fost semnalat si in Europa si SUA. Tratamentele pentru aceasta boala sunt deocamdata doar experimentale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  07.07.2017 23:39

wh0cd806254 Diflucan Online

   
Erickaller,  14.05.2017 04:35

wh0cd513660 viagra prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii