ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-04-2012, ora 17:01

Proiectul european „Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie” a fost lansat astazi la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul de Conducere al Asociatiei EuroDEMOS in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi a desfasurat conferinta de lansare publica a proiectului european Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie joi, 26 aprilie, la Sala Mare a Primariei Iasi.

La conferinta au fost prezenti lideri de tineret si reprezentanti de organizatii din Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Spania, Romania, Turcia si factori decizionali locali.

EuroDEMOS este o asociatie internationala de aparare a drepturilor omului, scoala civica de implicare voluntara, formare si afirmare la nivel international a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes european avand 22 de ani de activitate civica constanta. In ultimii 8 ani de activitate la nivel international Asociatia EuroDEMOS s-a specializat pe politicile europene de formare a liderilor de opinie.

Asociatia EuroDEMOS desfasoara proiectul european „Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie”. Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Proiectul „Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie”, se va desfasura in perioada 24 aprilie –5 mai in Iasi, Romania si va implica lideri de tineret si lucratori de tineret din 7 state din Europa (Bulgaria, Italia, Spania, Letonia, Lituania, Turcia, Romania).

„Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie” va avea ca activitate centrala desfasurarea unui trainingului in cadrul caruia vor fi abordate subiecte precum:

-Importanta voluntariatului la nivel local, national si European;

-Oportunitati de finantare pentru activitati de voluntariat;

-Rolul tinerilor in dezvoltarea societatii;

-Valori si principii ale democratiei; Incluziunea sociala – o valoare a democratiei;

-Societatea civila – promotor al educatiei non-formale si garantia unei democratii functionale;

-Educatia nonformala - factor de dezvoltare personala si profesionala a tinerilor si o baza a dezvoltarii comunitatii.

Proiectul „Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie” este conceput, coordonat si implementat de o echipa de traineri, evaluatori de competente profesionale, manageri de proiect, inspectori resurse umane, maestri de ceremonii, organizatori de spectacole, animatori socio-educativi, auditori in domeniul calitatii specializati in proiecte europene.

In cadrul trainingului vor fi folosite metode non-formale actuale, exemple de bune practici, studii de caz, cat si activitati practice de promovare a participarii civice si a valorilor democratiei ce vor avea loc in comunitatea ieseana.

La sfarsitul trainingului participantii internationali vor primi certificate Youthpass generate de Comisia Europeana prin care le vor fi recunoscute la nivel european competentele dobandite la trainingul „Educatia non-formala, instrument eficient pentru dezvoltare in democratie”.

Acest proiect contribuie la imbunatatirea calitatii sistemelor de sprijinire a activitatilor de tineret si a capacitatii organizatiilor societatii civile implementand strategii si politici europene in domeniul tineretului prin tehnici specifice.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii