A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716068446.0941.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul „Spunem NU hepatitei in Moldova”, premiat la Bucuresti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-12-2014, ora 09:01

Proiectul „Spunem NU hepatitei in Moldova”, premiat la Bucuresti

Articol de Cristian Amariei
Marti, 9 decembrie, in cadrul Galei Premiilor MedicalManager.ro organizata de Portalul National MedicalManager.ro, alaturi de Oameni si Companii si Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CONAS, Institutul National „Matei Bals” si Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi a primit premiul pentru Campania de informare publica in domeniul sanatatii in cadrul Proiectului „Spune Nu Hepatitei in Moldova”.

Distinctia a fost ridicata de initiatorii acestui proiect Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel si Prof dr. Carmen Dorobat.

In afara de partea de valoare medicala, de educatie sanitara si constientizare in randul populatiei a aceea ce insemna virusul hepatitic B si C, campania aceasta aduce si mult suflet prin intalnirile pe care le avem cu autoritatile locale, decidentii din sanatate din fiecare judet si cu medicii de familie. in cele cateva actiuni realizate direct cu pacientii sau potentialii pacienti la care au venit si studentii Facultatii de Medicina din cadrul UMF Iasi am simtit ca este nevoie de noi, ca locul nostru este acolo in mijlocul celor care au nevoie mai intai de sfat si apoi daca este cazul de activitate medicala. Nu in ultimul rand venim si cu actiuni de testare gratuita pe care ne straduim sa le realizam la nivelul intregii Moldova in primele luni din anul 2015, in speranta ca vom marca un pas important in lupta noastra in eradicarea infectiei cu virusul hepatitei C pana in anul 2025”, a precizat prof dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” Iasi.

„Ne dorim ca Romania sa mearga in pas cu celelate tari europene si noi doctorii sa oferim tot sprijinul profesional pentru ca acest deziderat eradicarea infectiei cu virusul hepatitei C sa fie psoibila si pentru pacientii nosti. Acesta este un prim pas prin care Institutul National Matei Bals incepe o activitate bogata de educare sanitara, cursuri universitare cu medicii de familie, testare in populatie, dispensarizare si monitorizarea pacientilor bolnavi. Consideram ca numai in acest fel prin continuarea acestei activitatii energice si sustinute vom putea sa ne inscriem in randul celor castigatori in lupta cu virusul hepatitic C”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National „Matei Bals”.

De la Iasi printre premianti s-au numarat si prof. dr. Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „G. Georgescu” care a primit premiul Excelenta pentru tehnologii de avangarda si Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T Popa” pentru Management performant in invatamantul medical.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii