ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-01-2016, ora 08:45

Proiectul ,,Incubatorul de povesti’’ a fost lansat la Primaria Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primaria Municipiului Iasi, prin intermediul Biroului de Turism, a sustinut marti, 26 ianuarie, in Sala Mare a Palatului Roznovanu, o conferinta de presa in care a fost initiat proiectul ,,Incubatorul de povesti’’, cu finantare nerambursabila in cadrul asistentei puse la dispozitia Romaniei prin granturile SEE de catre statele donatoare: Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Scopul acestuia consta in valorificarea diversitatii culturale din Romania in context european.

Aceasta initiativa se adreseaza tinerilor pasionati de literatura si cu potential creativ in beletristica. Proiectul isi propune promovarea lecturii in randul tinerilor precum si incurajarea elevilor de liceu spre a-si manifesta talentul si creativitatea in scris.

,,Elevii vor avea ocazia sa participe la un seminar intitulat ,,Introducere in literatura norvegiana moderna si contemporana’’, un atelier de creatie si un concurs literar pentru elevi. Ulterior se va trece la traducerea lucrarilor in limba norvegiana moderna si tiparirea celor mai reusite creatii in revista ,,Magazin de literatura foarte tanara’’, a declarat Anca Zota, manager de proiect.

Calendarul evenimentelor debuteaza in luna februarie cu seminarul de literatura norvegiana urmat de un concurs de creatie literara in martie, ateliere de creatie literara in aprilie si finalmente, in luna mai, aparitia Magazinului de literatura foarte tanara.

Bugetul total al proiectului este de 60.334 lei, contributia proprie fiind de 6.636 lei, contributia nationala 8.054 si grantul SEE 45.642 lei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii