A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716119818.848.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul “Da! Diferiti si asemenea” de la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi pe locul I la Concursul Euroscola
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-01-2012, ora 16:35

Proiectul “Da! Diferiti si asemenea” de la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi pe locul I la Concursul Euroscola

Articol de Alexandra Stefanescu

Proiectul de voluntariat „Da! Diferiti si asemenea”, initiat si derulat de un colectiv de elevi din clasa a X-a B de la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi s-a clasat pe locul I, cu un punctaj de 19.75 din 20 posibile in urma evaluarii proiectelor prezentate in cadrul celei de-a IV-a editii a concursului national „Euroscola” 2011/2012 de catre Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania.

Proiectul „Da ! Diferiti si asemenea” coordonat de profesorii Doru Turbatu, Rada Balan si Mihaela Gotcu, a evidentiat un mod simplu dar eficace in care elevii racovitisti s-au implicat in activitati de sustinere si integrare a copiilor autisti din comunitatea locala. Proiectul s-a derulat in colaborare cu Asociatia pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – filiala Iasi.

Jocul, comunicarea, dezvoltarea creativitatii, sondajele si campaniile de informare precum si expozitia de creatii artistice ale copiilor cu autism realizate sub indrumarea elevilor de la CNER, dar si strangerea de fonduri au fost cateva din activitatile derulate in cadrul proiectului.

Cel mai important aspect al proiectului a fost apropierea de un grup de copii vulnerabili, uneori ignorat sau marginalizat, intelegerea si aprecierea lor ca semeni si posibilitatea de autocunoastere a voluntarilor care poate fi rezumata in confesiuni de tipul „Nu stiam cum sa intru in lumea lor” sau „Am reusit sa gasesc noi mijloace de comunicare - un simplu zambet.”

Cei 24 de elevi din echipa de proiect vor participa in data de 23 februarie 2012 la Zilele Euroscola de la Stasbourg, unde pe parcursul unei zile, vor avea ocazia sa invete despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, Liceul Teoretic Ion Neculce din Tg Frumos va face deplasarea la Strasbourg in luna martie 2012, cu 24 de elevi care au desfasurat in vara 2011 un proiect de voluntariat destinat persoanelor defavorizate (batrani) din Tg.Frumos, idee aparuta in urma desfiintarii spitalului din localitate. Proiectul, in valoare de 10 000 de euro, include deplasarea elevilor la Strasbourg si participarea la o sesiune europarlamentara a elevilor din mai multe tari invitate, precum si sustinerea unor dezbateri, in limba engleza, pe teme de interes general european. La nivelul Liceului Ion Neculce din Targu Frumos, proiectul castigator a fost coordonat de prof. Emilia Talpalaru si prof. Larisa Zugravu.

La competitie au participat 28 de scoli, din care au fost programate pentru vizite la Strasbourg cele clasate pe primele 10 locuri.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii