A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715024990.0091.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiectul „Completarea Sprijinului Acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii”, demarat la USAMV Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-03-2013, ora 16:40

Proiectul „Completarea Sprijinului Acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii”, demarat la USAMV Iasi

Articol de Madalina Irimia

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi au demarat actiunile din cadrul Proiectului „Completarea Sprijinului Acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii” (C.E.S.A.R.).

Guvernul Romaniei, Comisia Europeana si Banca Mondiala au identificat, in sectorul agricol cele mai importante provocari de dezvoltare sectoriala printre care amintim furnizarea de servicii de orientare eficiente pentru populatia agricola si completarea reformei funciare, prin inregistrarea sistematica a titlurilor de proprietate. Ca raspuns al acestei provocari a fost conceput proiectul C.E.S.A.R.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „ Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, prin Centrul de Pregatire si Informare implementeaza componenta „Servicii de orientare Socio-economice pentru Populatia Agricola”, avand ca obiectiv general facilitarea restructurarii agriculturii in functie de piata, prin imbunatatirea capacitatii fermierilor, a membrilor familiilor acestora si a lucratorilor agricoli de a-si gestiona bunurile si venitul.

Activitatile de orientare socio-economica derulate prin acest proiect vor facilita accesul catre informatie si consiliere relevanta pentru ca populatia din agricultura sa identifice solutii la provocarile si problemele de adaptare a productiei agricole, gospodariei, familiei si relatiilor sociale si economice. Furnizorii de servicii socio-economice vor identifica specificitatea si nevoile zonei in care activeaza si vor identifica si alte oportunitati de finantare din fondurile structurale (diferite de PNDR). In acest sens, ei vor transmite nevoile si oportunitatile catre grupul tinta, contribuind la cresterea gradului de informare a acestuia.

Centrul de Pregatire si Informare Iasi instruieste un numar de 60 de persoane (20 apartinand firmelor contractate si finantate de proiect pentru furnizarea de servicii de orientare socio-economica, 20 de furnizori de consiliere si orientare selectati din personalul Camerelor Agricole din judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea precum si 20 de persoane interesate de sectorul agricol). Perioadele de training se vor incheia in luna iulie 2013. Trainerii (experti agronomi, economisti si sociologi) au fost selectati din cadrul USAMV Iasi, Academiei Romane Filiala Iasi si Universitatii “Al. Ioan Cuza” Iasi.

     
Tag-uri: USAMV, Iasi, proiect
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii