ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-04-2016, ora 10:09

Proiecte importante in dezbaterea CL Iasi

Articol de Madalina Irimia
Consilierii locali sunt convocati la o noua sedinta ordinara in data de vineri, 29 aprilie.

Unul dintre proiectele supuse dezbaterii vizeaza rectificarea bugetului municipiului Iasi. Astfel, din excedentul acumulat al bugetului municipiului Iasi va fi repartizata o suma de 474.000 de lei catre Spitalul Clinic de Recuperare pentru finantarea obiectivului “Modernizare compartiment central de sterilizare”. “In acelasi context, vorbim de o rectificare de buget pentru anul in curs cu o suma in plus de aproximativ 2,7 milioane de lei, cea mai mare parte fiind repartizata sustinerea salariilor profesorilor, dar si pentru sprijinirea sistemului sanitar”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica. Un alt proiect de hotarare care se va afla pe masa consilierilor locali priveste aprobarea bilantului pe anul 2015 la RATP Iasi. Conform datelor din referatul de specialitate, toate actiunile intreprinse in cadrul regiei de transport in comun au dus la obtinerea unui profit brut de circa 6,5 milioane de lei. „Este prima oara in istoria acestei companii cand putem discuta de un profit brut cu o asemenea valoare”, a aratat edilul Iasului.

Alocari de spatii

Un alt proiect de hotarare ce va fi supus dezbaterii il reprezinta transmiterea fara plata a sediului in care se afla Federatia Comunitatilor Evreiesti din Iasi. Astfel, cladirea din str. Elena Doamna va putea fi utilizata de FCE fara ca aceasta federatie sa mai ceara avizul anual, asa cum se intampla pana acum. „Acest parteneriat nu se opreste aici. in sedinta viitoare, vom propune ca intr-un imobil situat in Pacurari sa functioneze un muzeu al comunitatii evreiesti, dar si un muzeu al Holocaustului”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica. De asemenea, un proiect important il reprezinta infiintarea unui Centru de creatie educatie permanenta non formala si dezvoltare personala, in parteneriat cu Asociatia Art Civica, in urma modernizarii punctului termic PT 1 Canta.

Reforma in Politia Locala

Reorganizarea Politiei Locale va reprezenta un subiect central al sedintei CL de vineri. „In principiu, este vorba de reasezarea organigramei Politiei Locale dupa un sistem modern, competitiv, dar, in principal, eficient. Deviza noastra este de a scoate cat mai multi oameni la strada pentru a putea asigura masurile de ordine publica asa cum cer cetatenii municipiului Iasi. Astfel, Politia Locala va fi structurata operativ pe sase servicii, dupa sistemul Politiei Iasi si a Centrelor de Cartier. In fiecare dintre aceste servicii, vom asigura toate compartimentele operative, respectiv planificare si sinteza, ordine publica, fluidizare trafic, evidenta persoanelor, protectia mediului si activitatile comerciale”, a detaliat primarul interimar Mihai Chirica.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii