A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713900899.7792.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiecte de infrastructura, concretizate de Primaria ieseana
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
31-12-2015, ora 12:02

Proiecte de infrastructura, concretizate de Primaria ieseana

Articol de Madalina Irimia
Municipalitatea ieseana a incheiat inca doua importante proiecte cu finantare europeana. Conferinta care a marcat finalizarea cu brio a celor doua investitii, „Regenerare urbana Zona Lapusneanu – Piata Unirii” si „Muzeul Municipal”, a avut loc miercuri, 30 decembrie 2015, la Palatul Roznovanu, in prezenta primarului interimar Mihai Chirica.

„Incheiem un exercitiu financiar european in care am adus cel mai mare aport de capital pentru dezvoltarea municipiului Iasi. Investitiile provenite din fondurile europene au schimbat in totalitate fata orasului”, a declarat edilul Iasului.

Reabilitarea Centrului Istoric al Iasului

Impactul pozitiv al implementarii proiectului “Regenerare urbana Zona Lapusneanu – Piata Unirii la nivelul municipiului Iasi rezida din modernizarea zonei din Piata Unirii – intre treptele din fata hotelului “Unirea” (cota inferioara) si B-dul Independentei – reabilitarea pavimentelor, spatiilor verzi, mobilierului urban, iluminatului public, acceselor si tuturor functiunilor din zona, transformarea strazii Alexandru Lapusneanu intr-o zona de promenada, reabilitarea canalizarii pentru apa pluviala, introducerea de elemente de mobilier urban (fantani, banci, stalpi de iluminat, chioscuri vanzare carte – anticariat, cabine de paza, cosuri de gunoi, panouri informative, bolarzi retractabili, gratare metalice pentru protectia arborilor si a unor zone avand destinatia de spatii verzi.

De asemenea, a fost reabilitat si modernizat pasajul pietonal subteran din Piata Unirii, cu refacerea acceselor in pasaj (interior si exterior, dotarea cu lift si platforme pentru persoane cu dizabilitati), a finisajelor si a iluminatului interior, precum si reabilitarea functiunilor interioare ale WC-ului public. In plus, au fost reabilitate parcarile publice, renovate si modernizate Pasajul Mitocul Maicilor (strada dintre B-dul Independentei si Hotelul Astoria) si parcul existent intre Cinematograful Republica, Muzeul Unirii si Biserica Mitocul Maicilor.

Valoarea totala a proiectului este de 12.094.274,21 lei cu TVA, din care 11.461.332,54 lei asistenta financiara nerambursabila.

Muzeul Municipal Iasi

Proiectul „Consolidare si restaurare imobil in vederea infiintarii Muzeului Municipal Iasi” a constat in renovarea cladirii de patrimoniu situata in Iasi, str. Zmeu, nr. 3, aceasta fiind destinaa infiintarii si functionarii Muzeului Municipal Iasi, institutie a carei menire este promovarea si redescoperirea istoriei vechiului oras.

Imobilul ce va gazdui Muzeul Municipal si-a recastigat valoarea istorica prin restaurare si consolidare. Aflata initial intr-o avansata stare de degradare, cladirea Burchi – Zmeu a trecut printr-o transformare majora si acum la final reda Iasului un important monument, martor al istoriei orasului.

Prin intermediul proiectului s-au desfasurat lucrari de consolidare a structurii si de restaurare a cladirii pe o suprafata desfasurata, etaj si parter, de aproximativ 1000 de metri patrati. Au fost pastrate cat mai multe din elementele de constructie originale sau au fost refacute dupa modelul istoric, asa cum este cazul ornamentelor arhitecturale exterioare. De asemenea, in cadrul proiectului s-au modernizat caile de acces, curtea interioara si racordarea la retelele de utilitati. Muzeul va avea spatii de expozitii permanente si temporare la parterul cladirii si la etaj, sala multimedia, de conferinte si un atelier de conservare si restaurare.

Muzeul Municipal Iasi, prin proiectul implementat reuseste sa redea orasului atat o cladire de patrimoniu cat si una dintre institutiile mai vechi ale municipiului, care a functionat la Iasi in perioada interbelica.

Valoarea totala a proiectului este de 12.592.385,27 lei, din care 11.752.295,87 lei asistenta financiara nerambursabila.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii