ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
05-10-2012, ora 14:48

Proiect pilot de preventie in domeniul bolilor infectioase, lansat astazi la Iasi

Articol de Diana Dumitriu

Managerul Institutului de Boli Infectioase ”Matei Bals”, Adrian Streinu Cercel s-a aflat azi la Iasi pentru a lua parte la lansarea unui proiect pilot de preventie in domeniul bolilor infectioase. Proiectul a fost lansat la Spitalul de Boli Infectioase ”Sfanta Parascheva”.

Proiectul-pilot va fi implementat initial in judetul Iasi pe o perioada de un an. El se adreseaza scolarilor si parintilor si isi propune sa reduca morbiditatea si mortalitatea, dar si sa scada costurile. Astfel, in cadrul proiectului va fi efectuata testarea gratuita a copiilor din scoli, vaccinarea lor, consilierea parintilor in privinta unor afectiuni precum gripa, rujeola, rubeola, varicela si scarlatina.

Initiatorul proiectului, Adrian Streinu Cercel a subliniat, intr-o conferinta de presa, importanta educatiei pentru sanatate, motiv pentru care va exista un program epidemiologic in care un rol important il va avea Universitatea de Medicina si Farmacie ''Gr. T. Popa'' din Iasi.

''Sunt pliante prin care sunt prezentate diverse boli. Educatie trebuie facuta de la cei mai mici. Prin acest program se va depasi limita spitalului, se va merge in mediul rural si cel urban. Epidemiologii se implica in program pentru a face un pas inainte in preventie'', a precizat prof.univ.dr Adrian Streinu Cercel.

Conform acestuia, in cazul in care campania isi va gasi utilitatea, proiectul va fi extins.

foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: spital, lansare, proiect, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii