ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-01-2016, ora 10:02

Proiect municipal la Iasi: Directie de Siguranta a Circulatiei in cadrul Politiei Locale

Articol de Madalina Irimia
Primarul interimar Mihai Chirica ia in considerare infiintarea unei Directii de Siguranta a Circulatiei in cadrul Politiei Locale Iasi.

“Vrem sa reorganizam serviciul rutier din cadrul Politiei Locale. Am gasit in organigrama institutiei servicii care se suprapun, fapt care face ca o buna parte din Politia Locala sa stea mai mult ancorata in birouri, in conditiile in care avem nevoie de politisti locali in strada. Ne gandim sa infiintam o Directie de Siguranta a Circulatiei in care cea mai mare parte a activitatii sa fie concentrata la nivelul unui om care sa se gandeasca numai la acest aspect. Un compartiment sa se ocupe de ordinea publica, iar celalalt compartiment sa vizeze siguranta circulatiei rutiere”, a declarat edilul Iasului, care preconizeaza ca aceasta Directie sa obtina avizul Consiliului Local pana la finalul acestui trimestru.

In alta ordine de idei, in cursul diminetii zilei de luni, 18 ianuarie, primarul interimar Mihai Chirica a efectuat o monitorizare a desfasurarii circulatiei mijloacelor de transport in comun pe traseele 41 (9) si 44. „Supravegherea am initiat-o la ora 7.00 dimineata, ora la care elevii incep sa se deplaseze catre scoala. Am cerut ca in intervalul 7.15 – 7.30 sa se plece intr-un ritm mai sustinut din capat traseu CUG, motiv pentru care, in jurul orei 7.45, cam toata lumea fusese preluata, in special de catre tramvaie”, a declarat edilul orasului.

In acelasi context, primarul interimar al Iasului a anuntat mai multe masuri necesare imbunatatirii circulatiei rutiere. „Vom face o analiza a intersectiei de la Moara 1 Mai, unde am identificat cateva solutii de fluidizare a traficului ce vor fi discutate in Comisia de circulatie, nu mai tarziu de miercuri. De asemenea, avem in vedere cateva masuri de fluidizare care vor presupune reintroducerea semnalelor de verde intermitent la virajele de dreapta in zona intersectiilor Bv. Independentei – Str. George Enescu, Cotnari, Bv. Primaverii – Calea Chisinaului (Tesatura) si Bv. Nicolae Iorga – Bv. Socola. In plus, va fi facuta o verificare a situatiei circulatiei si in zona Podul de Fier”, a precizat edilul Iasului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii