A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714083960.1934.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiect de peste 2,6 milioane euro, semnat la USAMV Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
02-10-2013, ora 12:11

Proiect de peste 2,6 milioane euro, semnat la USAMV Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi a semnat, ieri, 1 octombrie 2013, cel mai amplu proiect transfrontalier din istoria institutiei.

“Promovarea productiei sustenabile si implementarea bunelor practici in fermele de bovine din regiunea transfrontaliera Romania, Republia Moldova si Ucraina” este titlul proiectului cu o valoare totala eligibila de 2.621.122 euro, din care 90 % este finatare din partea Uniunii Europene. Partenerii Facultatii de Zootehnie sunt Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Iasi, Universitatea Agricola de Stat din Chisinau si Universitatea Agricola de Stat din Odessa, Ucraina.

Obiectivul general pe care si l-a propus aplicantul este imbunatatirea performantelor economice ale zonei de frontiera prin facilitarea si modernizare durabila a zootehniei. Din obiectivele specifice ale proiectului amintim: crearea unei retele comune de centre de monitorizare a productiilor bovine din punct de vedere cantitativ si calitativ, in cele trei tari partenere; realizarea unui studiu transfrontalier comun privind productiile si exploatatiile bovine in cele trei tari partenere; dezvoltarea si implementarea unui soft - instrument pentru monitorizarea calitatii laptelui si a productiilor de carne; realizarea a doua ferme pilot pentru determinari cantitative si calitative in Romania si Republica Moldova.

Proiectul creeaza o retea complexa de colaborare cu infrastructura de cercetare din cele trei regiuni (cele 3 laboratoare), cu doua ferme pilot, in Romania si Republica Moldova, ce vor asigura suportul experimental si vor furniza informatiile necesare pentru partenerul ucrainean ce deruleaza activitati focusate pe asigurarea calitatii produselor alimentare de origine bovina. Softul de analiza a calitatii laptelui ce va fi instalat in toate cele trei centre create prin proiect si portalul ce va fi dezvoltat de partea ucraineana vor reprezenta instrumente comune, accesibile pentru beneficiarii din respectiva regiune.

     
Tag-uri: proiect, valoare, USAMV, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii