ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-04-2014, ora 11:30

Proiect Youth in Work, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Luni, 7 aprilie, in cadrul proiectului Youth in Work, implementat de Centrul de Dezvoltare Sociala cu parteneri din Italia, un grup de 18 tineri, dintre care patru din Italia vor face o vizita de schimb de experienta la Iasi.

Principalele destinatii vor fi reprezentate de Fundatia Alaturi de Voi (ADV) si Centrul de Promovare Turistica din cadrul CJ Iasi. Focusul actiunii va fi mai larg, incluzand si alte organizatii locale care ofera proiecte adresate tinerilor.

Scopul este reprezentat de familiarizarea participantilor cu politicile locale de sprijinire a tinerilor pentru integrare pe piata muncii. O parte a zilei va fi dedicata unei mese rotunde pe tema intregrarii socio-profesionale a tinerilor, la care vor participa toti tinerii romani implicati in proiect si reprezentanti ai tinerilor participanti din Italia. Seara va fi in intregime la dispozitia participantilor. Grupul de tineri italieni va fi insotit de un reprezentant INFOR si de un reprezentant al Primariei San Secondo di Pinerolo, organizatii partenere in proiect.

Tinerii vor fi avut posibilitatea de a se cunoaste bine inainte, deoarece vor participa in zilele de 5si 6 aprilie la o serie cuprinzatoare de activitati de training.

Activitatea de schimb de experienta, la fel ca si sesiunile de training sunt parte a unui proiect derulat de Centrul de Dezvoltare Sociala in parteneriat cu Fundatia Academica “Petre Andrei”, INFOR Italia si cu Primaria Comunei San Secondo di Pinerolo (Torino), Italia. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Tineret in Actiune. Proiectul isi propune sa abordeze conceptul de democratie participativa printr-un program de implicare a tinerilor in dezbateri active cu privire la situatia tineretului in general pe piata muncii la nivelul Uniunii Europene. Proiectul Youth in Work isi propune sa abordeze conceptul de democratie participativa printr-un program de implicare a tinerilor in dezbateri active cu privire la situatia tineretului in general pe piata muncii la nivel UE.

Proiectul Youth in Work isi propune o abordare pas cu pas a acestui concept, pornind in primul rand de la facilitarea transferului de informatii (prin intelegerea politicilor existente in domeniu la nivel UE si la nivel national in cadrul trainingului, precum si prin transferul de informatii si competente in domeniul designului de proiecte, realizarea de proiecte fiind o activitate prin care tinerii se pot implica activ in implementarea de idei de dezvoltare), prin examinarea punerii in pratica a acestora (vizitele la institutiile publice sau la alte organizatii care se ocupa de problematica tinerilor pe piata muncii din Romania si Italia), prin dezbatere si dialog finalizate cu creionarea unor propuneri de interventii de imbunatatire a politicilor existente.

Tinerii participanti in proiect vor experimenta astfel conceptele democratiei participative si a cetateniei active prin participarea la diverse activitati prevazute (training si masa rotunda cu dezbateri), prin vizitele care vor fi organizate la institutiile locale/ONG-uri in ambele tari in care vor avea posibilitatea sa se adreseze reprezentantilor acestora, prin formularea de propuneri si de proiecte in domeniul imbunatatirii situatiei tinerilor pe piata muncii. Astfel, demersul va face ca vocea tinerilor sa fie auzita intr-un context in care situatia acestora in privinta integrarii pe piata muncii se deterioreaza accentuat.

Foto: routleylaw.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii