ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-10-2013, ora 12:04

Proiect Multilateral Comenius la Colegiul “Costache Negruzzi” din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 22-27 octombrie 2013, la Colegiul “Costache Negruzzi” din Iasi, are loc intalnirea din cadrul Proiectului Multilateral Comenius “Nature, a root of European understanding” (Natura, o cale de intelegere europeana), proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii.

Proiectul este initiat si coordonat de prof. Smaranda Miron. Protagonistii acestei mobilitati vor fi 21 de elevi de gimnaziu si 7 profesori de la Colegiul “Costache Negruzzi” care vor gazdui un grup de 13 elevi si 13 profesori din cinci tari. Partenerii nostri reprezinta College “Pierre Martin” Rauzan din Franta, Athenee Royal Jean Rostand Philippeville din Belgia, Zakladna Skola Svit Komenskeho din Slovacia, Szkola Podstawowa Nr.1 Starachowice din Polonia si CEIP La Arboleda din Spania.

Scopul parteneriatului intre scolile mentionate este de a crea oportunitati pentru dezvoltarea cooperarii europene, prin desfasurarea unor activitati variate in cadrul natural specific fiecarei tari.

Initiat in anul 2012, in cadrul proiectului s-au desfasurat pana acum trei intalniri: la Zakladna Skola Svit Komenskeho in Slovacia, la College Pierre Martin-Rauzan in Franta si la Athenee Royal Jean Rostand Philippeville in Belgia.

Dintre activitatile menite sa conduca la realizarea scopului proiectului mentionam: crearea unor trasee turistice cu explicarea florei, faunei si solului, specifice fiecarei tari partenere, descoperirea si intelegerea diversitatii geografice si culturale din cadrul Comunitatii Europene. Aceste activitati s-au concretizat in realizarea unui website al proiectului (www.nreu.eu), concursuri de desene si picturi pentru alegerea Logo-ului proiectului, concursuri de poezie despre natura, plantarea ”Copacului prieteniei”, machete 3D ale zonelor de traseu turistic explorate, publicarea de materiale informative despre flora si fauna specifice tarii partenere, realizarea unui ierbar cu plantele studiate.

Intalnirea de proiect de la Colegiul Costache Negruzzi va fi un veritabil prilej pentru elevi de a intreprinde, intr-un context international, cercetari legate de subiectul proiectului, de a realiza transferul de cunostinte, de a-si dezvolta abilitatile lingvistice si, mai ales, de a depasi stereotipuri culturale si sociale, de a dezvolta o atitudine toleranta, favorabila incluziunii sociale si culturale. Prezenta partenerilor belgieni, francezi, slovaci, spanioli si polonezi in Iasi va permite organizarea unor activitati diverse, precum cercetarea florei Gradinii Botanice din Iasi, a zonei Ciric, dar si a florei si faunei din Masivul Rarau. Cele mai reprezentative momente de pe parcursul acestei saptamani de lucru vor fi sursprinse intr-un colaj de fotografii, intr-o prezentare video si un jurnal al acestei intalniri mult asteptate”, a declarat prof. dr. Elvira Rotundu, directorul Colegiului “Costache Negruzzi” din Iasi.

Foto: ro.wikipedia.org

     
Tag-uri: colegiu, Iasi, proiect
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Joanna Webster,  10.11.2020 15:31

The customer support center at EssaysWriters.com is available 24 hours a day, seven days a week to answer and all questions regarding their service. There are several available options when it comes to getting in touch with a member of the support team – phone, email, live chat, or messages sent via the customer panel when customer logs into their account at EssaysWriters.com. Read more https://best-writing-services.com/reviews/essayswriters-com

   
DavidCowart,  17.08.2020 09:26

Mare proiect de colegiu, cred că astfel de proiecte trebuie să comunice ideea principală în sprijinul naturii. Natura este fundamentală pentru umanitate și Europa este considerată a avea valori umane și trebuie să dezvolte proiecte care să încurajeze alți oameni din țări din afara Europei să acorde atenție problemelor cu catastrofele naturale, iar studenții trebuie să fie implicați. essays.agency

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii